СБУ жорстко відреагувала на гучну провокацію Кремля щодо Донбасу
Категорія
Україна
Дата публікації

СБУ жорстко відреагувала на гучну провокацію Кремля щодо Донбасу

СБУ жорстко відреагувала на гучну провокацію Кремля щодо Донбасу

Російські спецслужби оголосили про нібито захист від українських розвідників ватажка бойовиків "ДНР", якого намагалися вивезти з РФ. СБУ стверджує, що подібної операції відомство не планувало. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на УНІАН.

За словами речниці спецслужби Олени Гітлянської, ставити питання щодо цього інциденту правильніше було б представникам ГУР Міноборони.

Журналісти уточнили, що у звинуваченні ФСБ йдеться саме про співробітника СБУ.

"З тих, що називається, немає співробітників СБУ. І взагалі, якщо читати закон про Службу безпеки, ми займаємося захистом внутрішньої безпеки. А зовнішні операції — це не наша компетенція", - зауважила Гітлянська.

Також вона додала, жодних офіційних коментарів від спецслужби, ймовірно, не буде.

"Які коментарі від нас? Тим паче в офіційному повідомленні не було, що це СБУ... В самому повідомленні ФСБ — правоохоронні органи. Це вже інтерпретація наших", - стверджує речниця.

ФСБ у четвер, 20 серпня, оголосила про спробу українських спецслужб викрадення одного з ватажків окупаційного режиму в ОРДЛО, той перебував у Росії. Виконавцями операції стали кілька росіян, а кураторами — нібито позаштатні представники СБУ та розвідки Міноборони Андрій Байдала та Ігор Мищенко.

Російські спецслужби обізнані щодо цих двох осіб як про організаторів кількох операцій, пов'язаних з війною на Донбасі. Луб'янка стверджує, саме Байдала є фігурантом справи про ліквідацію колишнього ватажка "ДНР" Олександра Захарченка.

Як повідомляв ONLINE.UA, ФСБ вже затримала 7 росіян, якими нібито керували двоє громадян України. Оперативно-розшукові заходи та слідчі дії тривають. Кримінальну справу порушили відповідно до статті КК РФ про замах на викрадення людини групою осіб, вчинений організованою групою.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?