СБУ зробила гучну заяву про вугілля з окупованого Донбасу
Категорія
Політика
Дата публікації

СБУ зробила гучну заяву про вугілля з окупованого Донбасу

СБУ зробила гучну заяву про вугілля з окупованого Донбасу
Джерело:  Еспресо

Глава Служби безпеки України Василь Грицак заявив, що Київ не може обійтися без вугілля з окупованого Донбас.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на  Еспресо.TV.
"Є речі, які вкрай необхідні нашій економіці. Для нашої економіки вкрай необхідне вугілля. СБУ не регулює, хто і в яких кількостях постачає вугілля на підконтрольну Києву територію. Але без цього вугілля ми не можемо обійтися, наскільки мені відомо від чиновників Мінекології", - сказав Грицак на брифінгу.

Читайте також: Україні дали пораду, як подолати залежність від окупованого Донбасу
Він розповів, що з самого початку війни на Донбасі процес переправки на підконтрольну Україні територію, в тому числі вугілля, контролювала СБУ, але пізніше нею було ініційовано створення міжвідомчої групи, яка повинна була зменшити ризики корупції при переміщенні товарів через лінію розмежування.
Глава СБУ зазначив, що зараз це рішення вже скасовано і процес переміщення товарів через лінію розмежування контролює ДФС, а роль СБУ - це контроль за діями посадових осіб фіскальної служби.
Як повідомляв ONLINE.UA,  в СБУ, коментуючи оновлені списки полонених, оприлюднені нардепом Надією Савченко, заявили, що внесені в них дані є некоректними й такими, що не відповідають дійсності.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?