СБУ зробила несподівану заяву щодо Насірова
Категорія
Події
Дата публікації

СБУ зробила несподівану заяву щодо Насірова

СБУ зробила несподівану заяву щодо Насірова
Джерело:  un.ua

Служба безпеки України спростувала заяви про наявність громадянств інших держав у відстороненого глави Державної фіскальної служби Романа Насірова, який перебуває під арештом.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Українську правду з відповіді СБУ на запит Українських новин.
"Станом на 11.03.2017 документальні матеріали, які підтверджують наявність у Насірова Р.М. громадянства (підданства) іноземних держав, відсутні", - йдеться в заяві.
При цьому в спецслужбі запевнили, що "в разі їх надходження вживатимуться відповідні заходи реагування відповідно до вимог чинного законодавства".
Читайте також: Насіров поскаржився, що немає грошей на заставу, йому дали пораду: з'явилося відео
В СБУ також заявили, що перевірка Насірова проводилася в серпні 2015 року, після того, як йому було надано доступ до державної таємниці.
У той же час у відповіді спецслужби зазначено, що наявність громадянств інших держав, згідно з чинним законодавством, не є підставою для відмови громадянину в доступі до держтаємниці або для скасування такого доступу.
Як повідомляв ONLINE.UA, раніше звістка про наявність у Романа Насірова британського підданства, про яке повідомив один з антикорупційних прокурорів, викликала бурхливу реакцію в соцмережах.
Нагадаємо також, що Насірова підозрюють в пособництві втікачеві нардепу Олександру Онищенку і завданні Україні збитків на суму в близько 2 млрд грн.
7 березня в  Солом'янському райсуді Києва прийняли рішення про арешт Романа Насірова на 60 днів з правом внесення застави на суму в 100 млн грн.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?