СБУ звинувачує кінопрокатників у роботі на спецслужби РФ
Категорія
Україна
Дата публікації

СБУ звинувачує кінопрокатників у роботі на спецслужби РФ

СБУ звинувачує кінопрокатників у роботі на спецслужби РФ

Служба безпеки України відкрила кримінальне провадження щодо кількох українських кінопрокатних компаній, яких підозрюють у перерахуванні коштів спецслужбам Росії і саботажі українських фільмів. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на « Українську правду ».

У матеріалах Шевченківського районного суду, оприлюднених вчора в Єдиному реєстрі судових рішень, стверджується, що кримінальне провадження відкрито за зверненням народного депутата, ім’я якого не розголошується.

«Із звернення народного депутата вбачається, що ринок кінопрокату поділений між «В&Н Film Distribution Company», «Ukrainian Film Distribution», «Kinomania», «Volga Ukraine», «Multi Media Distribution», які щороку отримують у вигляді касових зборів в Україні близько 100 мільйонів доларів США», – йдеться в документах.

У матеріалах стверджується, що зазначені компанії з’явились на українському ринку як дочірні підприємства російських компаній, мають тісні фінансово-господарські відносини з компаніями РФ, а їх кінцевими бенефіціарами є громадяни Росії.

СБУ також підозрює, що перераховані компанії «приховують свої надприбутки та перераховують кошти на адресу російських компаній за прокатні права».

Також у Службі безпеки України додали, що спецслужби Росії протягом 2014-2016 років «фактично змусили власників компаній, які працюють на українському ринку кінопрокату віддавати частину своїх прибутків для фінансування дій невстановлених осіб з метою вчинення масових заворушень на території України, посягання на її територіальну цілісність, дестабілізації політичної та економічної ситуації».

Додатковим звинуваченням з боку СБУ на адресу кінопрокатників є також те, що спецслужби Росії нібито використовують їх як агентів впливу в Україні, які диктують умови на ринку кіноіндустрії та саботують просування і показ українських стрічок.

Нагадаємо, що вчора співробітники Департаменту контррозвідки СБУ та Військової прокуратури прийшли з обшуком в будівлю Кабінету міністрів України.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?