Секретар РНБО пояснив, як буде проводитись податкова амністія
Категорія
Україна
Дата публікації

Секретар РНБО пояснив, як буде проводитись податкова амністія

Секретар РНБО пояснив, як буде проводитись податкова амністія
Джерело:  NV

У майбутньому Україна збирається провести податкову амністію. Про це в ефірі  Радіо НВ заявив секретар РНБО Олександр Данилюк, повідомляє ONLINE.UA.

«Так, ми ведемо переговори з цього приводу. Питання завжди в умовах, тобто яка ставка... Перше, амністія капіталу повинна дати результат, тому що якщо подивитися на приклади інших країн, зокрема Італії, недавно була амністія в Молдові проведена, то вони не надто успішні… Дуже часто одна з причин – це слабкість самої податкової», – розповів Данилюк.

За словами глави РНБО, ключовою умовою проведення податкової амністії є реформування податкової служби.

«Друге, звичайно, є ставка, по якій відбувається амністія… Це політичне питання, насправді. І де ця межа, нам ще треба визначити. І ключове, третє: не повинні підлягати амністії гроші, які зароблені корупційним шляхом або якимось кримінальним шляхом», – уточнив Данилюк.

Як відом, Володимир Зеленський під час своєї передвиборчої кампанії заявляв про те, що підтримує проведення податкової амністії.

«Ми пропонуємо ввести податкову амністію, зробити нульову декларацію. Таке податкове чистилище. Малому та середньому бізнесу ми пропонуємо маленький відсоток – 5%. Якщо ми будемо говорити про якісь великі компанії – від 5% до максимум 7-10%. Це нормально, це прилив для фінансів країни», - повідомив Зеленський під час на зустрічі з представниками бізнес-асоціації.

Нагадаємо, що кілька днів тому секретар РНБО розповів, як буде реформовано СБУ та «Укроборонпром».

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?