Сенат Франції проголосував за підвищення пенсійного віку до 64 років попри протести
Категорія
Світ
Дата публікації

Сенат Франції проголосував за підвищення пенсійного віку до 64 років попри протести

Сенат Франції проголосував за підвищення пенсійного віку до 64 років попри протести
Джерело:  online.ua

Сенат Франції ухвалив непопулярну пенсійну реформу президента Еммануеля Макрона, що підвищує пенсійний з 62 до 64 років.

Джерело: Reuters

У Франції готують прийняти нову пенсійну реформу

За реформу проголосувало 195 депутатів, проти – 112.

Верхня палата французького парламенту проголосувала за текст після тижня загальнонаціональних демонстрацій проти законопроєкту.

Згідно з опитуваннями, більшість виборців виступає проти реформи.

Після голосування в Сенаті, законопроєкт буде розглянутий спільним комітетом законодавців нижньої та верхньої палат.

Якщо комітет погодить текст законопроєкту, остаточне голосування може відтися уже в четвер, 16 березня.

Але ухвалення законопроєкту нижньою палатою французького парламенту - Національною асамблеєю, - не гарантоване, оскільки там партія Макрона потребує голоси союзників для більшості.

Навіть якщо уряду не вистачить голосів у нижній палаті, текст законопроєкту може бути ухвалений без парламентського голосування за спеціальною процедурою, що передбачена в конституції.

Загальнонаціональний страйк у Франції планують продовжити у середу, 15 березня.

Протести проти пенсійної реформи у Франції

З січня у Франції пройшло вже сім хвиль протестів. Страйки були оголошені в таких секторах, як енергетика, транспорт і сміттєві підприємства.

Міністерство внутрішніх справ Франції заявило, що 368 000 людей відвідали мітинги по всій Франції 12 березня; тоді як профспілки заявили, що протестувало понад один мільйон.

У кількох містах поліція вступила в сутички з порушниками порядку, зокрема в Парижі.

Відмова президента Макрона прийняти прохання лідерів профспілок про зустріч підживила рішучість протестувальників, заявив лідер профспілок CGT Філіп Мартінес перед суботнім маршем у Парижі.

Є ще більше гніву, — наполягав Мартінес, додавши, що відмова зустрітися з лідерами профспілок, які організовують протести, була образою.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?