Сенат США одноголосно прийняв резолюцію на підтримку України
Категорія
Політика
Дата публікації

Сенат США одноголосно прийняв резолюцію на підтримку України

Сенат США одноголосно прийняв резолюцію на підтримку України
Джерело:  online.ua

17 лютого Сенат США переважною більшістю голосів проголосував за підтримку незалежної України та засудження російської військової агресії. Це відбулося на фоні занепокоєння щодо можливого повторного вторгнення РФ в Україну.

Джерело: Associated Press

Сенат виказав безумовну підтримку Україні

Резолюція сенаторів не має сили закону, але засвідчує, що законодавчий орган США виказує «непохитну підтримку Сполученими Штатами безпечної, демократичної та незалежної України» та «засуджує нарощування російських військ» на кордоні України.

Важливо зазначити, що голосування відбулося одноголосно, без заперечень чи офіційного поіменного голосування.

Цей Конгрес єдиний у своїй підтримці української незалежності та суверенітету, – сказав сенатор Роб Портман, штат Огайо.

Протягом тижня сенатори боролися зі зростанням напруженості в Європі, багато з них прагнули запровадити нищівні санкції проти Путіна.

Голосування в Сенаті відбулося після того, як президент Джо Байден заявив, що США бачать «всі ознаки» потенційного нападу Росії на Україну за лічені дні.

Резолюція закликає Байдена домогтися того, щоб уряд США застосував доступні інструменти для накладання на Росію «значних санкцій» та «відновити мир в Європі».

Сенатори заявили, що адміністрація може вводити санкції самостійно, незалежно від дій Конгресу.

Це не питання «якщо», а «як» ми відповімо Путіну, — сказали сенатори у заяві.

Високопоставлений чиновник адміністрації охарактеризував твердження Москви про те, що вона виводить війська, як «неправдиве» і заявив у середу ввечері, що Росія додала до 7000 військових на кордоні з Україною.

Санкції США проти РФ

Сенаторам не вдалося досягти угоди щодо широкого пакету санкцій.

Також виникли розбіжності щодо трубопроводу «Північний потік-2», хоча вони, можливо, були вирішені після того, як Байден заявив минулого тижня, що трубопровід не будуть запускати, якщо Росія повторно вторгнеться в Україну.

І все-таки сенатори прагнули до єдиної підтримки України в цей момент. Кілька сенаторів і депутатів Палати представників відвідали щорічну конференцію з безпеки в Мюнхені.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?