Сенсаційне відкриття: створено препарат, який сповільнює поширення раку
Категорія
Наука та медицина
Дата публікації

Сенсаційне відкриття: створено препарат, який сповільнює поширення раку

Сенсаційне відкриття: створено препарат, який сповільнює поширення раку
Джерело:  online.ua

В США створили ліки, які здатні значно уповільнити поширення раку підшлункової залози. Варто зазначити,що кожного дня у світі діагностується 1,2 тисячі випадків цього раку підшлункової залози, 1,1 тисяча людей гинуть від онкозахворювання. У більшості випадків рак вбиває людину менше, ніж через рік після виявлення, передає ONLINE.UA з посиланням на MedicalXpress.

Зазначається, що онкологи в медичному центрі Чиказького університету спостерігали за 3300 пацієнтами з цим типом раку. У 250 з них були мутації гена BRCA, які підвищують ризик різних видів пухлин, включаючи рак яєчників, простати і молочної залози.

"Усіх пацієнтів розділили випадковим чином на дві групи, одна з них отримувала препарат Olaparib, інші – плацебо. Згідно з результатами експеременту, ліки здатні на 47% сповільнити поширення метастазів пухлин в порівнянні з контрольною групою. У тих, хто приймав ліки, вдвічі сповільнилося поширення раку ніж у тих, хто їх не приймав",- йдеться в повідомленні.

Американські вчені заявляють, що через два роки після початку дослідження третина пацієнтів, які вживали ліки, залишилася живою. На думку фахівців, це відкриття дозволить перетворити смертельне захворювання на хронічне.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що вчені із Ізраїля прийшли до висновку, що речовини в броколі впливають на активність специфічного гена, який пов’язаний з раком.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?