Сенцов нарешті пояснив свою гучну заяву про "братів"-россіян
Категорія
Україна
Дата публікації

Сенцов нарешті пояснив свою гучну заяву про "братів"-россіян

Сенцов нарешті пояснив свою гучну заяву про "братів"-россіян
Джерело:  online.ua

Звільнений з російського полону український режисер Олег Сенцов пояснив, чому в одному з інтерв'ю німецькому виданню Der Spiegel назвав росіян "братами" українців. Він вважає, що "дивно заперечувати родинне походження українського та російського народів, як і намагатися вибудувати українську націю по чистоті крові або не помічати, що ми всі різні і об'єднані насамперед любов'ю до України". Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на сторінку Сенцова в соцмережі.

"Про братів. Уже не в перший раз бачу як мої слова намагаються вирвати з контексту, перекрутити і вивернути потрібною злостивцям стороною. В основному цим займаються російські ЗМІ, але є і українські, що ллють воду на млин ворога, мета у якого одна: роз'єднати, посварити, стравити", - написав Сенцов.

Режисер вирішив розширити свою думку і пояснити, що мав на увазі, кажучи про братерство українців і росіян. Сенцов підкреслив, що гордий називати себе українцем і бути частиною нової української нації, що не формується виключно за національною ознакою, а об'єднується насамперед загальною системою цінностей.

"У мені нема ні краплі української крові, якщо розглядати питання походження. Але я громадянин України, народжений на її землі, як і багато з нас, які усвідомили причетність і відповідальність за свою країну, там, на Майдані, і який брав активну участь в боротьбі за справжню незалежність своєї батьківщини. В цьому і є наша головна і глибинна відміна від сучасних росіян, які почали розвиватися, а точніше деградувати в абсолютно іншу сторону. Головний розлом відбувся в 2014 році і привів до війни, в якій ми захищаємо свою країну і свій вибір жити так, як ми хочемо. Жителі Мордора щиро нас не розуміють і вважають, що вони повертають українців на шлях істинний, провідний в топке болото, в якому Росія гниє вже давно. А методи такого ось примусу до дружби у них одні й ті ж, ще з радянських часів: танки, снаряди і багнети", - підкреслив Сенцов.

Сенцов додав, що вважає дивним заперечення родинного походження українського та російського народів. Він нагадав, що "коли Каїн убив Авеля, він не перестав вважатися його братом, але він став при цьому вбивцею". А це, на думку режисера, важливіше будь-яких суперечок про родинні коріння.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Сенцов розповів, що думає про формулу Штайнмаєра. Режисер впевнений, що Путін не віддасть Донбас.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?