Сенцову вручили премію Сахарова у Європарламенті - відео емоційної промови
Категорія
Культура
Дата публікації

Сенцову вручили премію Сахарова у Європарламенті - відео емоційної промови

Сенцову вручили премію Сахарова у Європарламенті - відео емоційної промови
Джерело:  online.ua

Колишній бранець Кремля та відомий український режисер Олег Сенцов у Європарламенті нарешті отримав премію Сахарова. Варто зазначити, що її Сенцову присудили ще рік тому. Це перший випадок в історії, коли цю нагороду отримав українець, повідомляє ONLINE.UA.

Український режисер виступив із доволі емоційною промовою у французькому Стразбурзі. Він зізнався, що ніколи не міг уявити, що колись його ім'я стоятиме в одному ряду з такими людьми, як Андрій Сахаров, Нельсон Мандела і Вацлав Гавел. За словами Сенцова,це велика честь і відповідальність для нього.

Режисер підкреслив, що сприймає цю престижну премію як спільну нагороду для усіх українських політв'язнів, які сиділи в російських тюрмах, а також активістів і військових, які борються за Україну.

Окрім того, Олег Сенцов вкотре попросив не вірити Кремлю, не шукати примирення і не вірити Путіну.

"Росія обов'язково обдурить. Вони не хочуть миру на Донбасі. Вони хочуть бачити Україну на колінах. Ми цього не допустимо. Ми боролись і будемо боротися до кінця... Тому кожен раз коли ви хочете протягнути руку Путіну через наші голови, пам'ятайте про кожного з 13 тисяч загиблих військових. Про ті сотні хлопців, яких можуть катувати прямо зараз. Про тих кримських татар і їхні сім'ї, які можуть залишитися без батьків. Пам'ятайте про тих хлопців, які прямо зараз у камуфляжах знаходяться в окопах. Ризикують своїм житттям. За вашу і нашу свободу", – звернувся Сенцов до усіх присутніх.

Як повідомляв ONLINE.UA, раніше п’ятий президент України Петро Порошенко  звинуватив ексколегу Володимира Путіна  у тому, що той його обдурив, не відпустивши Олега Сенцова ще у 2014 році.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?