Сепаратисти похвалилися візитом представника Ватикану на Донбас
Категорія
Події
Дата публікації

Сепаратисти похвалилися візитом представника Ватикану на Донбас

Сепаратисти похвалилися візитом представника Ватикану на Донбас
Джерело:  online.ua

Бойовики так званої ЛНР повідомили про візит до окупованого Луганськ дипломатичного представника Папи Римського в Україні, нунція Ватикану Клаудіо Гуджеротті.


Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на один з сепаратистських сайтів.


Відзначається, що 18 грудня Гуджеротті провів недільну службу в луганській римсько-католицькій парафії Різдва Пресвятої Діви Марії.


"Я дуже щасливий, що за тиждень до Різдва, за календарем, за яким святкують католики, і трохи більше за календарем, за яким будуть святкувати потім греко-католики, я маю можливість бути разом з вами", - звернувся до парафіян нунцій.


"Папа (Папа Римський - Ред.) відправив мене сюди, щоб сказати конкретно наступне: "Скажи їм, що я з ними, скажи це голосно. Скажи їм, що я про них не забуваю, я щодня молюся, щоб ця війна скінчилася", - цитує сепаратистський сайт Гуджеротті.


Читайте також:  Путін пафосно привітав Папу Римського з ювілеєм: в мережі іронізують


Нунцій також заявив, що в ході візиту в так звану ЛНР у нього "не було ніяких перешкод", як і раніше під час візиту в так звану ДНР.


"Основна і головна мета цього візиту - засвідчити близькість і любов Папи Римського людям, які тут живуть, особливо католикам, напередодні різдвяних свят", - додав Гуджеротті.


Представник Ватикану також виявив намір зустрітися з представниками Луганської єпархії Української православної церкви (УПЦ) Московського патріархату.


"Враження такі, що тут дійсно є труднощі, тому що там, де йде війна, там немає нормального життя, і будь-які зусилля, які прикладають уряди, недостатні, поки не прийде справжній мир", - додав Гуджеротті.


Як повідомляв ONLINE.UA, влітку  нунцій Ватикану, дипломатичний представник Папи Римського в Україні Клаудіо Гуджеротті заявив, що Київ, вибравши шлях євроінтеграції, зазнав втрат у відносинах і з Росією, і з Заходом.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?