Сепаратизм в Україні: названі імена прихильників "Новоросії" в одній зі шкіл
Категорія
Україна
Дата публікації

Сепаратизм в Україні: названі імена прихильників "Новоросії" в одній зі шкіл

Сепаратизм в Україні: названі імена прихильників "Новоросії" в одній зі шкіл
Джерело:  online.ua

У школі в Новоселівці Лиманського району Донецької області, на контрольованому Україною Донбасі, продовжують працювати вчителі, які брали участь в підготовці сепаратистського «референдуму» в 2014 році і підтримують ідеї так званої «Новоросії".
Про це в інтерв'ю ONLINE.UA розповів активіст громадської організації "Маю гідність" Віктор Зайцев з Новоселівки Лиманського району Донецької області.
«Проблеми в освіті залишилися. Довго боролися, щоб прибрати начальника Лиманського міського відділу освіти Юрія Афоніна. Він здійснював тиск і на директорів шкіл, і на вчителів», - розповів Зайцев.
«Спочатку всі за Партію регіонів голосували, а потім вже організовували сепаратистський референдум. А докази зібрати важко, все робилося в телефонному режимі. Нарешті добилися після довгої боротьби, що Цимидан (мер Лиману Петро Цимидан - Ред.) його звільнив», - розповів Зайцев.


«Багато вчителів брали активну участь у підготовці "референдуму", але все йшло зверху. Тетяна Калюжна з міськвно яро виступала на нараді з підготовки, навіть відео було. Але це відео пропало з Ютуб, вчителі, які підтримали "Новоросію", також свої записи видалили з ВКонтакте. Нещодавно дивилися: з березня по вересень 2014 року - у них все чисто», - розповів активіст.
«І ось історія про освіту на прикладі нашої Новоселівської школи. Наша директор Степанова Галина Павлівна була одним з організаторів «референдуму», - продовжує Зайцев.
«Викладач хімії Олена Щербина була главою комісії на "референдумі". Її чоловік влаштовував блокпост в Дробишеві, а вона бойовикам кашу варила. Так і зараз вона викладає, і директор на посаді залишилася. А чоловіка її заарештували, але потім обміняли на українського полоненого, і зараз він ремонтує бронетехніку в Донецьку», - заявив активіст.
Більше читайте на ONLINE.UA: Ті, хто створив ДНР, і сепаратисти тотально взяли владу на підконтрольному Україні Донбасі

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?