Сепаратизм в Україні: з'явилася сумна заява
Категорія
Україна
Дата публікації

Сепаратизм в Україні: з'явилася сумна заява

Сепаратизм в Україні: з'явилася сумна заява
Джерело:  online.ua

У міністерства освіти поки немає повноважень звільняти вчителів, що поширюють в школах сепаратистські ідеї, при цьому в Службі безпеки України не займаються подібного роду випадками.
Про це в інтерв'ю ONLINE.UA заявила кандидат наук із соціальних комунікацій, голова Всеукраїнської громадської організації "Не будь байдужим!" Оксана Левкова.
Відповідаючи на питання, чи багато серед вчителів на Донбасі тих, хто поширює в школах відверто проросійські ідеї, Левкова сказала: «У моїй присутності жоден вчитель не поширював проросійські ідеї. У Києві теж. Може, соромляться?».
«Як, на вашу думку, держава, зокрема, міністерство освіти і науки, має боротися з сепаратистами в школах?», - запитала Левкову журналіст ONLINE.UA.
«Ми, активісти, неодноразово порушували питання колаборантства певних педагогів перед міністром освіти Лілією Гриневич. Але вона спрямовує нас в СБУ і каже, що у освітнього відомства абсолютно немає повноважень відстежувати колабораціоністів, і, особливо, їх звільняти», - розповіла Левкова.
«В ідеалі, їх же треба звільняти. Оскільки всі розуміють, що СБУ ними не займається, то слід було б в структурі міністерства створити окрему відповідну комісію», - додала Левкова.
Більше читайте в інтерв'ю Оксани Левкової на ONLINE.UA: В ДНР-ЛНР активно вивчають українську мову: про сепаратизм в школах і повернення Донбасу

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?