Сєпари зрозуміли, що таке українська армія, і тепер страждають - комбат із зони АТО
Категорія
Події
Дата публікації

Сєпари зрозуміли, що таке українська армія, і тепер страждають - комбат із зони АТО

Сєпари зрозуміли, що таке українська армія, і тепер страждають - комбат із зони АТО
Джерело:  online.ua

Бойовики ДНР і ЛНР

 на третьому році війни проти України зрозуміли, що українські Збройні сили — це сила, яка реально воює, а не якась дурниця, про яку їм розповідали.


Про це в інтерв'ю ONLINE.UA розповів командир 5 окремого батальйону Добровольчої української армії на Донбасі Владислав Литвин (Чорний).


«На третьому році війни вони раптом зрозуміли, що армія України — не та фігня, про яку їм розповідали. Що армія України воює. Що вона може провести операції, зробити нормальне планування, організувати взаємодію (якщо захоче, звичайно)», — підкреслив він.


Комбат додав також, що українська «армія може, якщо дуже треба, приглушити амбіції командирів і здійснити масштабні речі».


«Самі розумієте: війна — це, в тому числі, і моменти залякування один одного. Для нас в 2014 році була така страшна штука: "Гради". Це така параноя була, що взагалі! У 2015 році страхи змістилися в бік "зеленок" і ДРГ (диверсійно-розвідувальних груп – Ред.). А ось в 2016-му вже все більш-менш стабілізувалося. Всі почали розуміти, що танків немає, "Градів" немає, "пужалки" вже не діють», — розповів Чорний.


Доброволець зазначив, що «тепер почали лякати якимись військами РФа, і всі дивляться, де ті війська, виглядають — і не можуть зрозуміти, чого ж вони не лізуть!».


У той же час, «українська армія змогла, нарешті, відновити хоча б якусь частину озброєння, яке лежало на складах мертвим вантажем».


«Про це ж теж всі люблять мовчати. А ми вчора спілкувалися з генералом, 37 батарей підняв. 37 батарей, яких не було взагалі — за один рік! Тобто людина створила дві нових артилерійських бригади, яких ніколи не було в штаті. Чоловік зумів знайти офіцерів, знайти особовий склад — там більше 2 тисяч осіб», — захоплено додав Чорний.


Комбат підкреслив, що для нього це є показником роботи.


«Тому що цей дядько, якому вже 63 роки — він фахівець. І він на своєму місці. Він з цією війною отримував генерала. До війни він звільнився полковником. А коли почалося це все, зрозумів, що йому це болить, прийшов сам і сказав: не візьмете мене на посаду — я піду добровольцем, командиром батареї... Слава Богу, що вистачило розуму у людей, які знали його особисто, знали, чим він керував, як він керував, дати йому нормальну посаду, дати можливість працювати. І він показує результати!» — похвалив він.


За словами добровольця, «таких людей достатньо».


«Єдине, чого, можливо, не вистачає ЗСУ на даному етапі — це такого змагального процесу. Нехай навіть не на рівних. Спортсмени, які хочуть досягти високих результатів, змагатися з сильнішими. В армії — так само, як і в спорті. Якщо в тобі немає гена переможця — ти ніколи не переможеш», — переконаний командир.


При цьому він додав, що «Головнокомандувач Збройних сил України, наш гарант і президент, не має на весь світ заявляти, що Україна не виграє війни з агресором, це не слова Головнокомандувача».


«Якщо б він сказав, що ми зробимо все від нас залежне, щоб виграти цю війну — я б зрозумів. Але заявляти на весь світ, що ми не виграємо війну з агресором — ну це дурість! Тому що нічого більше не деморалізує особовий склад, ніж слова командира, що ми не зможемо щось зробити. Тому ми намагаємося виправити цю ситуацію своїми силами», — резюмував Чорний.


Більше читайте в інтерв'ю на ONLINE.UA: Хай російські війська вже полізуть, розберемось по ходу - комбат Української добровольчої армії.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?