Сергія Жадана висунули на Нобелівську премію з літератури
Категорія
Культура
Дата публікації

Сергія Жадана висунули на Нобелівську премію з літератури

Сергія Жадана висунули на Нобелівську премію з літератури
Джерело:  online.ua

Польська академія наук вирішила висунути українського поета та письменника Сергія Жадана на Нобелівську премію з літератури.

Джерело: відозва Комітету літературознавчих наук Польської академії наук

Польща висунула Жадана на Нобелівську премію

У Польській академії наук ухвалили рішення про висунення Сергія Жадана на Нобелівську премію у галузі літератури.

Також ми прийняли ухвалу про висунення Сергія Жадана на Нобелівську премію у галузі літератури. Жадан – один серед найвидатніших поетів України та блискучий прозаїк, його твори перекладені багатьма мовами та нагороджувані у світі, – ми переконані, що це письменник щабля Нобелівської премії. Його голос як поета вже багато років має особливе значення для українців. Вільна Україна значною мірою говорить і думає словами Жадана, уважно вслухається у них. Сьогодні поет у своєму Харкові. Він бореться.

У комітеті літературознавчих наук Польської академії наук засудили повномасштабне вторгнення Росії в Україну.

Ми рішуче та одностайно засуджуємо збройний напад на Україну. Агресивні дії Кремля проти українського народу та української держави не мають виправдання, - заявили в Польській академії наук.

Також у документі йдеться про намір польських науковців створити у Польщі простір, де б науковці з України могли б продовжувати свою наукову працю.

На нашу думку, польські університети мають допомогти у будуванні такого простору, - вважають польські науковці.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?