Серіал «Чорнобиль» спровокував туристичний бум в зоні відчуження
Категорія
Цікаве
Дата публікації

Серіал «Чорнобиль» спровокував туристичний бум в зоні відчуження

Серіал «Чорнобиль» спровокував туристичний бум в зоні відчуження
Джерело:  online.ua

Після виходу американського серіалу «Чорнобиль» потік туристів в зоні відчуження навколо ЧАЕС виріс на 40%. Значну кількість з них становлять іноземці.

Як повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Reuters, директор української туристичной агенції SoloEast Сергій Іванчук стверджує, що в травні кількість туристів збільшилася на 30% в порівнянні з травнем минулого року. Замовлення на червень-серпень зросли на 40%.

Керівник іншої туристичної фірми – «Чорнобиль тур» Ярослав Ємельяненко підтверджує різке зростання популярності поїздок у Прип’ять. За його словами, замовлення справді зросли на 30-40%. Англомовні тури зазвичай коштують близько 100 доларів на людину. Поїздка триває один день.

Компанія Ємельяненка пропонує спеціальну екскурсію по місцях, зображеним в серіалі, включаючи бункер, де чиновники приймали рішення про ізоляцію міста, четвертий реактор, який зараз покритий величезним куполом, і прогулянку по місту Прип’ять.

«Багато людей приїжджають сюди, вони запитують про телесеріал «Чорнобиль», про всі ці події. Людей цікавить ця історія все більше і більше», – розповідає екскурсовод Вікторія Брожко.

Вона наполягає, що зона навколо ЧАЕС безпечна для відвідувачів:

«Під час всього візиту до Чорнобильської зони відчуження ви отримуєте дозу опромінювання, яка приблизно така сама, якби ви залишилися вдома протягом 24 годин», – сказала вона.

Нагадаємо, що кілька днів тому «Чорнобиль» став найрейтинговішим серіалом в історії, обігнавши «Гру престолів».

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?