Серіал з "доброю ДНР" на каналі Ахметова викликав бурю в соцмережах
Категорія
Україна
Дата публікації

Серіал з "доброю ДНР" на каналі Ахметова викликав бурю в соцмережах

Серіал з "доброю ДНР" на каналі Ахметова викликав бурю в соцмережах
Джерело:  Лайм

В епізоді серіалу "Не зарікайся", який транслює телеканал "Україна", що належить компанії Систем Кепітал Менеджмент (СКМ)  відомого олігарха Ріната Ахметова, помітили сепаратистів з ДНР, яких показують як позитивних персонажів.


Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на  Лайм.


За сюжетом в епізоді мелодрами зображують позитивних "бійців ДНР", які беруть в полон "бійця київської фашистської хунти". Мати "бійця хунти" у відповідь бере в полон дитину переселенців з Донбасу, чий батько воює на боці так званої ДНР. Вона має на меті обміняти його на свого полоненого сина, який в підсумку виявляється загиблим.


Користувачі соцмереж з обуренням відреагували на сюжет серії і закликали суспільство знайти механізми, щоб вплинути на ситуацію.


"По-моєму, це вже за межею. Канал Ахметова відзначився, замовивши створення такого серіалу і демонструючи його. Я не знаю, чи є формальний закон, здатний закликати до відповідальності творців цього "шедевра", а також заборонити його показ (хоча я не прихильник заборонних заходів), адже це просто інформаційна диверсія під час війни, за яку повинна наступати відповідальність", - пише блогер  Борис Севастьянов.


Український блогер Олександр Резніченко зазначив безглуздість сюжету і опублікував скріншоти серіалу.


Раніше блогер Сергій Іванов говорив, що  Донбас хочуть віддати Ахметову.


Кадри з серіалу з субтитрами, що підтверджують наявність пропаганди:























Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?