Серія жорстоких терактів в Іраку: кількість жертв різко зросла
Категорія
Світ
Дата публікації

Серія жорстоких терактів в Іраку: кількість жертв різко зросла

Серія жорстоких терактів в Іраку: кількість жертв різко зросла
Джерело:  online.ua

Число жертв серії  жорстоких терактів в Іраку  зросла до 55 осіб.


Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Reuters.


Агентство також відзначає, що метою вибухів були збори шиїтів, поліцейський блок-пост і сім'я парламентарія-суніта, який виступає проти терористів ІДІЛ.


Найбільше жертв виявилося в результаті самопідриву смертника на церемонії шиїтів в Багдаді, де люди зібралися в наметі вшанувати пам'ять імама Хусейна. Там загинули 41 людей і поранені 33. Відповідальність за вибухи взяла на себе «Ісламська держава».


За даними іракської поліції, раніше 15 жовтня бойовики ІДІЛ атакували КПП на півночі від Багдада, в результаті чого загинули 8 поліцейських і 11 отримали поранення.


Крім того, в Ішаки бойовики увірвалися в будинок місцевого парламентарія і вбили його дружину і трьох дітей. Один з нападників підірвав себе, коли переховувався від силовиків.


Як повідомляв ONLINE.UA,  в ніч на 10 вересня в Багдаді у торгового центру вибухнули два заміновані автомобілі. В результаті теракту загинуло щонайменше 35 людей, відповідальність за вибухи взяло на себе угрупування "Ісламська держава".

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?