Серйозний сигнал Кремлю - Меркель рішуче пішла проти Путіна
Категорія
Політика
Дата публікації

Серйозний сигнал Кремлю - Меркель рішуче пішла проти Путіна

Серйозний сигнал Кремлю - Меркель рішуче пішла проти Путіна
Джерело:  online.ua

Канцлерка Німеччини Ангела Меркель зайняла жорстку позицію проти російського президента Володимира Путіна через отруєння опозиціонера Олексія Навального бойовою отрутою "Новачок". Мало того, що вона миттєво відреагувала на цей жахливий злочин і офіційно визнала своїм гостем Навального, незважаючи на те, що російський політик не є державним діячем, так і особисто відвідала його в лікарні, де він проходив лікування після отруєння. Про це стало відомо тільки 28 вересня, так як візит Меркель до Навального був таємним. Але джерела, наближені до Бундестагу, підкреслюють, що цей жест Меркель є серйозним сигналом Кремлю і його очільнику Путіну, який, за припущенням влади ФРН, може стояти за тим, що сталося. Що відомо про візит Меркель до Навальному, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Der Spiegel.

"Таємний візит до Навального - ще одна ознака того, наскільки канцлерка віддана Навальному і готова довести справу до кінця. Той факт, що сама канцлерка відвідала опозиційного політика, має бути для російського уряду сигналом того, що Берлін не поступиться в цій справі і з'ясує правду ", - йдеться в повідомленні джерела.

Нагадаємо, 20 серпня впливовий російський опозиціонер Олексій Навальний потрапив в реанімацію у важкому стані прямо з борту літака, на якому він летів з Томська в Москву. Після токсичного отруєння Навальний впав у кому, з якої німецьким медикам вдалося вивести політика тільки 14 вересня. 23 вересня Навального виписали з німецької клініки, однак лікарі попередили про окремі наслідки отруєння, про які можна буде судити пізніше.

Важливо додати, що влада Німеччини підтвердила, що Навального отруїли "Новачком". Сліди нервового агента в організмі опозиціонера виявили в спеціальній лабораторії Бундесверу. Меркель тоді зазначила, що не сумнівається в тому, що Олексія Навального отруїли, тому як намагалися змусити замовкнути, і в зв'язку з цим очікує відповідей на "серйозні питання" від уряду Росії. У Меркель переконані, що бойову отруту такого типу могли створити тільки в державній лабораторії і вона могла бути доступною тільки російським спецслужбам. Експерти Бундесверу вважають, що Навальний мав померти в літаку, але врятувало його те, що пілоти екстрено посадили літак, а в Омську медики дали йому антидот - атропін.

Як відомо, наявність бойової отрути в організмі Навального підтвердили незалежні лабораторії Швеції і Франції. Аналізи Навального зараз також перевіряють в лабораторіях Організації по забороні хімічної зброї (ОЗХЗ). У німецькому уряді закликали Кремль в найкоротші терміни відповісти на всі питання щодо отруєння Навального і довести свою невинність в замаху на вбивство опозиціонера, інакше підуть жорсткі санкції.

Москва за традицією заперечує свою причетність до замаху на вбивство Навального. У Кремлі постійно поширюють нові теорії про отруєння опозиціонера. Ганебні домисли поширює і сам Путін, який вважає, що Навального отруїли не в Росії, а в Німеччині.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Путін під час переговорів з президентом Франції Еммануелем Макроном заявив, що російський опозиціонер Олексій Навальний, отруєний "Новачком", міг випити бойову отруту самостійно. Сам опозиціонер з гумором відреагував на новий випад глави Кремля на свою адресу - він висміяв Путіна за те, що той виставляє себе на посміховисько для всього світу. У Кремлі пізніше вирішили виправдати Путіна за його безсоромну брехню. Речник російського президента Дмитро Пєсков почав стверджувати, що Путін не говорив, що Навальний отруївся сам. Він запевняє, що французькі журналісти нібито не точно передали формулювання. При цьому Пєсков додав, що Москва не може повірити в те, що Єлисейський палац свідомо злив в пресу запис бесіди Макрона і Путіна.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?