Шахраї обманом зняли з банківських карток українців більше 10 млн. грн.
Категорія
Події
Дата публікації

Шахраї обманом зняли з банківських карток українців більше 10 млн. грн.

Шахраї обманом зняли з банківських карток українців більше 10 млн. грн.
Джерело:  hr.npu.gov.ua

В Херсоні затримали групу шахраїв, що за 2015-2017 роках зняли з банківських карток українців більш ніж 10 мільйонів гривень.

Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Головне управління Національної поліції України в Херсонській області.

Читайте також: Кіберполіція України повідомила про нову загрозу в мережі

Зазначається, що зловмисники відсилали людям повідомлення від імені банків щодо того, що їх картка заблокована, після чого дізнавалися потрібні реквізити, переводили гроші на свою рахунки та знімали готівку.

Спецоперацію по затриманню шахраїв провели працівники Нацполіції та підрозділу КОРД. В злочинну групу входило шість 24-річних чоловіків, всі раніше були осуджені за грабежі. Організатор групи є жителем Запорізької області, в той час як інші зловмисники - жителі Херсону, і спецоперацію проводили одночасно у двох населених пунктах. В рамках затримання вилучили наркотики та зброю.

"Спецоперація по затриманню учасників групи готувалася довго та ретельно. Встановлювалися зв’язки злочинців, збиралася необхідна доказова база, використовувалися усі можливі слідчо-оперативні заходи", - зазначив керівник ГУ Нацполіції в Херсонській області.

За фактом порушення відкрили кримінальні провадження за статтею про шахрайство, яка передбачає запобіжний захід у вигляді обмеження волі на строк в 3-5 років або позбавлення волі на строк в 3-8 років.

В мережі також появилися фото з місця подій.

Як повідомляв ONLINE.UA, у кіберполіції України повідомили про новий спосіб шахрайства в мережі з рахунками для сплати податків.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?