Шахтарям на окупованому Донбасі показали, що їх чекає в Росії
Категорія
Світ
Дата публікації

Шахтарям на окупованому Донбасі показали, що їх чекає в Росії

Шахтарям на окупованому Донбасі показали, що їх чекає в Росії
Джерело:  Солідарність

Шахтарям на окупованому Донбасі показали, що в Росії їх чекає та ж доля, що і гірників шахти в місті Гукове Ростовської області, яким кілька років не виплачують зарплату.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на російську профспілкову газету «Солідарність».
Газета пише, що один з лідерів протестуючих шахтарів в Гуковому Валерій Дьяконов був засуджений до одного року позбавлення волі умовно, а також в судовому порядку отримав заборону на участь в масових заходах. На думку активістки шахтарського протесту Тетяни Авачевої, рішення суду безпосередньо пов'язано з активною участю Дьяконова в акціях протесту.
"Він допомагав нам в організації пікетів, був одним з учасників оргкомітету", - сказала вона.
За її словами, Дьяконов звинувачується в тому, що в 2015-му році він погрожував газовим пістолетом заступнику мера міста Гукове. Інцидент був зафіксований на відеокамеру. При цьому сам засуджений стверджує, що тільки продемонстрував чиновнику нагородну зброю у відповідь на погрози на власну адресу, а потім прибрав пістолет і мирно продовжив розмову.

Читайте також: Хо тіли в Росію? У ДНР дуже сильно засмутили шахтарів
"Справу просто сфабрикували, щоб прибрати одного з яскравих активістів. Йому навіть не дали сказати слово на свій захист. Суддя просто зачитав вирок - і все!" - каже соратниця Дьяконова.
Відзначається, що Дьяконов відігравав активну роль в організації шахтарських акцій протесту, постійно давав інтерв'ю і ставив чиновникам гострі питання.
Український журналіст і блогер Денис Казанський порадив шахтарям на окупованому Донбасі ознайомитися зі становищем гірників в Росії.


Як повідомляв ONLINE.UA, шахтарі в Гуковому з 2014 року вимагають погашення боргів із зарплати. Вони навіть спробували організувати страйк і поїхати на акцію протесту в Москву, але поліція заблокувала виїзди з міста і не дала їм виїхати.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?