"Шаман" з Капітолію США готовий свідчити проти Трампа після його "зради"
Категорія
Світ
Дата публікації

"Шаман" з Капітолію США готовий свідчити проти Трампа після його "зради"

"Шаман" з Капітолію США готовий свідчити проти Трампа після його "зради"
Джерело:  online.ua

Один з найбільш яскравих учасників сумнозвісного погрому в будівлі Капітолію США виступив з готовністю свідчити в суді проти Дональда Трампа. Мешканець Аризони Джейкоб Ченслі, який вдягав хутровий та рогатий шолом, наразі сам фігурує в розслідуванні. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Associated Press.

За словами його адвоката Альберта Воткінса, він хотів би довести позицію свого клієнта до сенаторів. Він вважає, представникам вищої палати парламенту необхідно почути твердження людини, яку підбурював і надихав Трамп.

Юрист наголосив, що Ченслі був раніше надзвичайно вражений від вчинків Трампа, однак наразі відчуває спустошення, адже політик-скандаліст не помилував жодного з учасників погрому в останні у Білому домі дні.

“Він почувається так, ніби президент його зрадив”, - відзначив Воткінса.

Утім, ніхто не гарантує щирості так званого “шаману” теорії змови “QAnon”, перед яким повстало кримінальне переслідування та ув’язнення за вторгнення до урядової установи найвищого рівня.

Передбачається, що свідчення осіб, які брали участь у штурмі будівлі Конгресу, можуть зіграти важливу роль у слуханнях про імпічмент, оскільки такі люди можуть розповісти про підбурювання до перевороту з боку Трампа. Ченслі разом з іншими чотирма фігурантами справи наголосив, що нібито отримував такі наказі від президента.

Нагадаємо, початок слухань про імпічмент 45-го президента запланований на 8 лютого. Трамп може отримати позитивне (не для нього) рішення навіть попри те, що посаду з 20 січня обіймає Джо Байден. Це не дозволить підприємцю балотуватися знову у 2024 році.

Процедуру імпічменту запустили вже двічі. Перший раз її підтримали лише на рівні Палати представників, де панує демократична більшість. Вдруге рішення вже підтримали на тому ж рівні, однак слухання в Сенаті будуть пізніше.

Трамп вже став першим в американській історії президентом, який отримав імпічмент від палати двічі.

Як повідомляв ONLINE.UA, Байден попередив американців та всю міжнародну спільноту про те, що Сенат США не зможе засудити колишнього президента Дональда Трампа. На переконання демократа, для імпічменту його попередника, найімовірніше, просто не вистачить голосів.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?