Шанувальник Путіна виграв вибори президента в азіатській країні
Категорія
Світ
Дата публікації

Шанувальник Путіна виграв вибори президента в азіатській країні

Шанувальник Путіна виграв вибори президента в азіатській країні
Джерело:  online.ua

Новим президентом Узбекистану обраний виконуючий обов'язки глави держави Шавкат Мірзієєв, що є симпатиком політики президента Росії Володимира Путіна.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на дані Центральної виборчої комісії Узбекистану.
За даними ЦВК, Мірзієєв набрав 88,61% голосів виборців.
Мірзієєв висунутий від Ліберально-демократичної партії Узбекистану (УзЛіДеП). Він виступає за неприєднання країни до військово-політичних блоків і розвиток відносин з країнами СНД, в першу чергу, з Росією.
Після оголошення результатів обраний кандидат виступив на мітингу і подякував своїм колишнім опонентам, передає РІА Новини.
Як заявив член ЦВК Микола Нівічев, в ході голосування порушень не зафіксовано.
Читайте також: Смерть Карімова: став відомий несподіваний факт про ставлення узбеків до українців
Дострокові президентські вибори в Узбекистані пройшли 4 грудня. Вони проводилися після смерті 78-річного президента Іслама Карімова.
Як повідомляв ONLINE.UA, смерть президента Узбекистану Іслама Карімова офіційно була підтверджена 2 вересня, в той час як ЗМІ повідомили про смерть Карімова 29 серпня.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?