Шарія оголосять у розшук у разі неявки на допит — СБУ
Категорія
Україна
Дата публікації

Шарія оголосять у розшук у разі неявки на допит — СБУ

Шарія оголосять у розшук у разі неявки на допит — СБУ
Джерело:  online.ua

Служба безпеки України викликала проросійського блогера Анатолія Шарія на допит відповідно до кримінальної справи про державну зраду. Передбачається, Що правоохоронні органи готові провести відповідні слідчі заходи наступного понеділка, 22 лютого. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Інтерфакс-Україна.

За оприлюдненими даними, Шарій тим часом визнав факт отримання підозри.

“Повісткою А.Шарія викликано на допит, який має відбутися 22 лютого. Рішення про оголошення Анатолія Шарія в розшук буде ухвалено в разі його нез'явлення на допит. Враховуючи останній пост Анатолія Шарія, де він читає текст підозри, - він її отримав. Тобто підозра дійшла до адресата”, - наголосили в СБУ.

Нагадаємо, Шарій наразі мешкає в Іспанії. Він залишив Україну 2012 року через відкриття проти нього кримінального провадження. В Євросоюзі він згодом отримав статус особи, яка зазнає політичних переслідувань на батьківщині.

Згідно з неофіційними даними, які сам він звичайно ж заперечує, пропагандист тісно пов’язаний з проросійськими та російськими політиками. Він фактично працює на кремлівську машину агресії та пропаганди й отримує за це гроші.

В Іспанії Шарій мешкає на території власної вілли, яку придбав за гроші нез’ясованого походження.

Журналіст і колишній нардеп Сергій Лещенко у своєму каналі в Telegram наголосив, що проти блогера готують документи на екстрадицію та розшук по лінії Інтерполу. Утім, такі дані жодним чином не підтверджені, вони базуються на інсайдерських показах.

В коментарі Telegram-каналу PavlovskyNews блогер уточнив, що його не можуть екстрадувати через підозру в державній зраді. Також не передбачається блокування каналу на YouTube, оскільки той не зареєстрований в Україні.

Як повідомляв ONLINE.UA, СБУ оголосила про підозру щодо Анатолія Шарія, який перед виборами 2019 року заснував ще й “Партію Шарія”. Підозра стосується одночасно двох статей Кримінального кодексу в одному провадженні - ч. 1 ст. 111 про державну зраду та ч. 1 ст. 161 про порушення рівноправності громадян за расовою, національною належністю, релігією чи іншими ознаками.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?