Ще два приходи Московського патріархату перейшли в Православну церкву України
Категорія
Україна
Дата публікації

Ще два приходи Московського патріархату перейшли в Православну церкву України

Ще два приходи Московського патріархату перейшли в Православну церкву України
Джерело:  online.ua

Парафії скельного Свято-Троїцького храму на березі Південного Бугу і храму Різдва Пресвятої Богородиці в селі Махнівка вирішили приєднатися до новоствореної Православної церкви України, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на прес-службу Вінницької єпархії ПЦУ.

Громада скельного Свято-Троїцького храму майже стовідсотково підтримала свого настоятеля протоієрея Олексія Волкова перейти в ПЦУ. Слід зазначити, що отець Олексій відомий як активний місіонер і копеллан-волонтер. Він один з перших священиків Вінниччини почав їздити на Донбас для підтримки українських військових.

Вибір на користь ПЦУ також зробила громада храму Різдва Пресвятої Богородиці. Рішення громади підтримав настоятель храму, протоієрей Андрій Кіпер.

Слід зазначити, що в РПЦ продовжують намагатися вплинути на ситуацію в Україні у зв'язку зі створенням автокефальної церкви. Там зібралися звертатися за допомогою до міжнародних правозахисних організацій.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що 22 грудня парафія святих апостолів Петра і Павла, яка знаходиться в місті Жовква на Львівщині і раніше входила до складу УПЦ Московського патріархату, перейшла до Православної церкви України. Це рішення прийняв настоятель храму архімандрит Маркіян Каюмов.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?