Президент Литви публічно кинув виклик Путіну
Категорія
Політика
Дата публікації

Президент Литви публічно кинув виклик Путіну

Президент Литви публічно кинув виклик Путіну
Джерело:  online.ua

Президент Литви Гітанас Науседа вирішив підтримати позицію американського лідера Джо Байдена й також публічно заявив, що вважає очільника Кремля Володимира Путіна вбивцею. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на портал  Delfi.

"На жаль, так", - відповів Науседа на запитання журналістів, чи міг би він слідом за президентом США Джо Байденом назвати Путіна вбивцею.

Він також звернув увагу на те, що команда очільника Кремля демонстративно не зважає на територіальну цілісність сусідніх країн, таких як Україна.

"Я бачу безліч ознак, які демонструють явну байдужість, назвемо це так, стосовно цінностей цивілізованого світу, ігнорування права націй на самовизначення, ігнорування територіальної цілісності сусідів, що Кремль останнім часом робить досить демонстративно", - наголосив Гітанас Науседа.

Ще одним важливим аспектом, як стверджує президент Литви, є ситуація всередині Росії, де режим "найбільш грубим чином" переслідує лідерів опозиції, таких, як Олексій Навальний.

"І далі говорити, втягнувши голову в плечі, що, знаєте, ми шукаємо, як включитися у відносини з Росією, що я іноді чую від своїх колег в Європейському союзі - це потрібно і емоційно, і територіально бути дуже далекими від того, що називається Росією, щоб говорити таке", - підкреслив Гітанас Науседа.

Як уже згадувалося раніше, нещодавно між президентами США і Росії спалахнув перший серйозний публічний конфлікт. Він виник після того, як в недавньому інтерв’ю Джо Байден поскаржився на те, що офіційна Москва втручалася в президентські вибори в США і повинна заплатити за свої дії. Він також ствердно відповів на запитання, чи очільника Кремля Володимира Путіна вбивцею.

Після цього російський президент побажав здоров'я Байдену у відповідь на його слова і згадав дитячу приказку "хто як обзивається, той так і називається".

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що скандал, який спалахнув між американським лідером Джо Байденом та президентом РФ Володимиром Путіним,  може закінчитися тим, що Росія завдасть удару по Україні.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?