Ще один президент згодився на абсурдну пропозицію Путіна - деталі
Категорія
Політика
Дата публікації

Ще один президент згодився на абсурдну пропозицію Путіна - деталі

Ще один президент згодився на абсурдну пропозицію Путіна - деталі
Джерело:  online.ua

Президент Молдови Ігор Додон неочікувано погодився відвідати перенесений парад до Дня перемоги, який відбудеться в Москві 24 червня. Варто звернути увагу на те, що 26 травня президент РФ Володимир Путін в ході відеоконференції з міністром оборони Сергієм Шойгу неочікувано почав стверджувати, що Росія вже пройшла пік пандемії коронавірусу. Окрім того, він наголосив, що парад на честь 75-річчя Перемоги у Другій світовій війні відбудеться 24 червня. Також очільник Кремля підкреслив, що акція "Безсмертний полк" і Військово-морський парад пройдуть в Росії 26 липня. Згодом у Путіна заявили, що почали запрошувати світових лідерів на парад у Москві - Додон став одним із перших президентів, які підтримав цю пропозицію. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на NewsMaker.

У пресслужбі наголосили, що Додон хотів барти участь в параді 9 травня, на який його запросив російський колега Володимир Путін.

"Він обов'язково поїде на парад, який заплановано провести 24 червня, і сподівається, що на той час епідеміологічна ситуація дозволить", - заявив речник адміністрації президента.

Як відомо, в Росії військовий парад на честь 75-річчя перемоги у Другій світовій війні повинен був відбутися 9 травня, однак його скасували через епідемію коронавірусу. Російські ЗМІ стверджують,що свою присутність на московському параді підтвердили президенти Казахстану, Киргизстану, а також лідери невизнаних Південної Осетії і Абхазії. В Кремлі заявили, що знову запросять на парад президента Франції Еммануеля Макрона.

Росіяни в соціальних мережах не втомлюються критикувати нову ідею Путіна.

"400 тисяч хворих!!!Який парад?!; коли Путін почне думати не тільки про себе - люди помирають сотнями; СРСР переміг у війні, а Путін навіть з вірусом нічого не може зробити; краще анархія, ніж така влада і такі рішення; просто абсурд! Що він робить? Потрібно рятувати людей - парад ще встигнемо провести", - скаржаться люди в соцмережах.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що під час мінських переговорів щодо врегулювання збройного конфлікту на Донбасі команда очільника Кремля Володимира Путіна робить усе можливе, аби агресивно залякати Україну. 

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?