Ще один президент згодився на безглузду пропозицію Путіна - що відбувається
Категорія
Політика
Дата публікації

Ще один президент згодився на безглузду пропозицію Путіна - що відбувається

Ще один президент згодився на безглузду пропозицію Путіна - що відбувається
Джерело:  online.ua

Президент Хорватії Зоран Міланович неочікувано для всіх офіційно заявив, що має намір приїхати на перенесений парад Перемоги у Москві 24 червня. Як відомо, 26 травня очільник Кремля Володимир Путін під час відеоконференції з главою Міноборони Сергієм Шойгу почав стверджувати, що РФ вже пройшла пік пандемії коронавірусу. Також він додав, що парад на честь 75-річчя Перемоги у Другій світовій війні відбудеться 24 червня. Також очільник Кремля підкреслив, що акція "Безсмертний полк" і Військово-морський парад пройдуть в Росії 26 липня. У посольстві РФ у Загребі заявили, що Зоран Міланович позитивно відреагував на пропозицію російського колеги. Про це інформує ONLINE.UA з посиланням на сторінку диппредставництва у Twitter.

"За інформацією російського посольства, президент Республіки Хорватія Зоран Міланович має намір скористатися отриманим запрошенням і прибути на заходи до Москви" - сказано у повідомленні.

Варто звернути увагу на те, що попередниця Мілановича на посаді Колінда Грабар-Кітарович неодноразово їздила до Москви і свого часу була одним з небагатьох європейських лідерів, що зустрічався з Володимиром Путіним. Як відомо, у Росії військовий парад на честь 75-річчя перемоги у Другій світовій війні повинен був відбутися 9 травня, але його перенесли через епідемію коронавірусу. Російські медіа стверджують, що свою присутність на московському параді підтвердили президенти Казахстану, Киргизстану, а також лідери невизнаних Південної Осетії і Абхазії. Лідер Молдови Ігор Додон вже підтвердив свій намір взяти участь у параді.  Москву відвідає також президент Сербії Александар Вучич.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що під час мінських переговорів щодо врегулювання збройного конфлікту на Донбасі команда очільника Кремля Володимира Путіна робить усе можливе, аби  агресивно залякати Україну. 

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?