Ще одна країна несподівано згодилася на російську вакцину
Категорія
Світ
Дата публікації

Ще одна країна несподівано згодилася на російську вакцину

Ще одна країна несподівано згодилася на російську вакцину
Джерело:  online.ua

Міністр закордонних справ Угорщини Петер Сійярто приголомшив міжнародну спільноту неочікуваною заявою: він офіційно повідомив про те, що угорська фармацевтична компанія та влада РФ ведуть переговори про виробництво вакцини проти нового коронавірусу. Дипломат також наголосив, що перемовини між угорським виробником та міністерством охорони здоров'я Росії і Російським фондом прямих інвестицій були "особливо конструктивні і позитивні". Про це інформує ONLINE.UA з посиланням на допис очільника МЗС Угорщини у Фейсбук.

"Рівень безпеки угорської компанії є адекватним, тому початок і потужність можливого виробництва в Угорщині залежать від конкретних дослідницьких і виробничих параметрів", — зазначив угорський дипломат.

Він також звернув увагу на те, що "професійні матеріали, необхідні для прийняття рішення, незабаром будуть надані російською стороною".

Окрім того, нещодавно Петер Сійярто офіційно заявив, що його країна почне імпорт російської вакцини проти COVID-19, яка ще не пройшла необхідні випробування, "для остаточного тестування" в грудні. Також наголошується, що до кінця січня 2021 року планують збільшити обсяг замовлення. Що важливо розуміти, Європейська комісія вже попередила Будапешт, що буде змушена вжити заходів проти Угорщини, якщо та спробує купити не сертифіковану в ЄС іноземну вакцину, в тому числі з Росії.

Не можна не згадати про те, що нещодавно влада ЄС вигадала новий спосіб, щоб публічно принизити команду очільника Кремля Володимира Путіна. Так, Євросоюз вніс в чорний список російську та китайську вакцину від коронавірусу. Члени блоку наголосили, що скандальні вакцини від COVID-19, які розробили в Росії та Китаї, ніколи не будуть використовуватися на території Європи. Також вказано, що угоди про постачання будуть укладати тільки з країнами, які готові виробляти препарат на території ЄС.

Як повідомляв ONLINE.UA, нещодавно іноземні вчені неочікувано для всіх заявили про створення назального спрею, який може запобігати зараженню коронавірусом SARS-CoV-2: усі важливі подробиці можна знайти в нашому новому матеріалі.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?