Ще одна країна вирішила домогтися автокефалії своєї церкви
Категорія
Світ
Дата публікації

Ще одна країна вирішила домогтися автокефалії своєї церкви

Ще одна країна вирішила домогтися автокефалії своєї церкви
Джерело:  online.ua

Чорногорська православна церква, яка підпорядковується Сербській православній церкви, вирішила від'єднатися і відновити свою автокефалію.

Про початок боротьби за незалежність церкви повідомив президент Чорногорії Міло Джуканович, передає ONLINE.UA з посиланням на RTCG.

Черногорська православна церква не має канонічного визнання, а пануючою церквою в країні є СПЦ. Але так як чорногорська влада вважає, що Сербська православна церква "наполегливо підриває" чорногорську незалежність, було прийнято рішення домагатися автокефалії.

"Сербська православна церква дуже наполегливо підриває чорногорську незалежність. Я вважаю, що необхідно продовжити роботу по відновленню автокефальної Чорногорської православної церкви, і держава буде цим займатися і нести за це відповідальність", - підкреслив Джуканович.

Нагадаємо, Чорногорська церква вже багато років бореться за міжнародне визнання. Її проголосили автокефальною ще в 1993 році, але до цих пір ЧПЦ не може домогтися незалежності через тиск Сербської православної церкви.

В Україні підтримують незалежність церкви Чорногорії. Зокрема, за автокефалію чорногорської церкви раніше виступав патріарх Філарет.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що в Росії вирішили створити незалежну від РПЦ церкву.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?