Ще одна країна звинуватила Росію у втручанні у вибори
Категорія
Політика
Дата публікації

Ще одна країна звинуватила Росію у втручанні у вибори

Ще одна країна звинуватила Росію у втручанні у вибори
Джерело:  online.ua

У неділю, 24 лютого, у Молдові проходять парламентські вибори, на результат яких намагається вплинути Росія.

Про це заявив спікер парламенту Молдови Андріан Канду, передає ONLINE.UA з посиланням на ТАСС.

"Росія використовувала багато інструментів для того, щоб вплинути на виборчу кампанію в Молдові. Це і амністія для мігрантів, і зняття мит на молдавську продукцію, тощо", - сказав Канду.

За його словами, за два дні до виборів в Молдові в МВС Росії заявили про кримінальну справу проти лідера Демократичної партії Володимира Плахотнюка, що, на думку Канду, має пряме відношення до виборів. Крім того, ряд домовленостей, яких Росія досягла з президентом Молдови Ігорем Додоном напередодні виборів, наприклад, про скасування мит на поставки сільгосппродукції, за словами спікера парламенту, теж носили політичний характер.

У свою чергу президент Молдавії Ігор Додон заявив, що Росія не втручається у вибори, а заяви Канду назвав блюзнірськими. Він вважає, що Молдові необхідно мати тісні зв'язки з РФ на тлі невизначеності щодо майбутнього Євросоюзу.

Нагадаємо, Конституційний суд Молдови кілька разів усував Додона від виконання обов'язків президента через його проросійську позицію. Після цього в парламенті задумалися про те, щоб пост президента в країні взагалі скасувати. Канду стверджує, що наступний склад виступить за подальше спрощення інституту президента країни аж до повної відмови від нього.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Додон вирішив піти проти уряду своєї країни через дружбу з Росією.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?