Ще одна перемога: в РБ ООН відмовилися обговорювати український мовний закон на вимогу РФ
Категорія
Світ
Дата публікації

Ще одна перемога: в РБ ООН відмовилися обговорювати український мовний закон на вимогу РФ

Ще одна перемога: в РБ ООН відмовилися обговорювати український мовний закон на вимогу РФ
Джерело:  online.ua

В Радбезі ООН проголосували проти проведення засідання, ініційованого російською делегацією щодо українського закону про мову. Дане рішення було ухвалене ще на початку засідання, передає ONLINE.UA з посиланням на ВВС.

Зазначається, що проти проведення засідання проголосували 6 країн-членів, за – 5 і 4 – утрималися.

"Серед представників країн-членів Радбезу ООН, які виступили проти, були: постійний представник Франції при ООН Франсуа Делатр, представник Німеччини при ООН Крістоф Хойзген, а також постпред Польщі при ООН та заступник постпреда США", - сказано в повідомленні.

На думку представника Франції, російська делегація спеціально ініціювала це засідання у день інавгурації президента Володимира Зеленського, щоб використати Радбез для власних цілей.

Нагадаємо, що 25 квітня народні депутати ухвалили закон № 5670-д "Про забезпечення функціонування української мови як державної", який почали розглядати у другому читанні ще 28 лютого. Пізніше його підписав спікер ВР Андрій Парубій та екс-президент Петро Порошенко. Згодом російська делегація звернулась до голови Ради Безпеки ООН і попросила скликати засідання через прийняття Верховною Радою закону про мову.

Як повідомляв ONLINE.UА, 25 квітня Рада Безпеки ООН терміново зібралася на засідання, щоб обговорити указ президента РФ Володимира Путіна про спрощений порядок отримання російського громадянства жителям ОРДЛО.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?