Ще рано говорити: Макрон може позбавити Францію повноцінних відпусток влітку
Категорія
Світ
Дата публікації

Ще рано говорити: Макрон може позбавити Францію повноцінних відпусток влітку

Ще рано говорити: Макрон може позбавити Францію повноцінних відпусток влітку
Джерело:  online.ua

Президент Франції Еммануель Макрон виступив із новою заявою щодо карантинних обмежень, які діють у країні через епідемію COVID-19. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на телеканал BFM-TV.

Французький державний лідер у вівторок, 5 травня, відвідав школи поза Парижем. За його словами, мешканці країни, ймовірно, не зможуть робити значні виїзди за кордон цього літа.

"Хочу нагадати, що ми не виграли битву з вірусом: ми уповільнили її. Зараз зарано говорити вам, чи будемо ми мати відпустки цього літа. Що я можу сказати — це те, що ми збираємось обмежувати великі міжнародні подорожі — навіть під час літніх відпусток", - пояснив Макрон.

Президент додав, водночас існує ймовірність дозволу на подорожі обмеженим регіоном — лише Європою чи навіть ще меншим.

"Але про це ще рано говорити, ми будемо знати на початку червня", - резюмував Макрон.

На території Франції жорсткий карантин чинний, як в Україні, до 11 травня. Після цього громадянам планують дозволити виїжджати від місця помешкання на відстань до 100 кілометрів.

Усі масові заходи, зокрема й спортивні, у країні скасували до 31 серпня. Це поставило хрест н6а проведенні матчів футбольної ліги — її завершать достроково.

Станом на 5 травня у Франції підтвердили 167 тисяч випадків коронавірусу COVID-19, з яких смертельні — понад 25 тисяч.

Як повідомляв ONLINE.UA, подолати коронакризу допоможе тільки вакцина, заради створення якої вирішили об’єднати зусилля багато світових лідерів. До них приєдналися канцлерка Німеччини Ангела Меркель і президент Франції Еммануель Макрон. У своєму спільному зверненні вони виступили із закликом розпочати збір коштів загальним обсягом 7,5 млрд євро для цього.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?