Ще трохи: Україну знову "обрадували" щодо безвіза з ЄС
Категорія
Світ
Дата публікації

Ще трохи: Україну знову "обрадували" щодо безвіза з ЄС

Ще трохи: Україну знову "обрадували" щодо безвіза з ЄС
Джерело:  online.ua

Механізм зупинення безвізових режимів, який гальмує скасування віз для громадян України, можуть так і не прийняти в цьому році і відкласти до президентських виборів у Франції.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Twitter брюссельського кореспондента Радіо Свобода Рікарда Йозвяка.
"Немає впевненості в тому, що згода з приводу механізму призупинення безвізових режимів може бути досягнута в 2016 році. Можливо, доведеться почекати до тих пір, коли пройдуть вибори у Франції в квітні-травні", - написав він.
Читайте також: Стало відомо, скільки українців хочуть безвіза з ЄС
Раніше вже повідомлялося, що інститути Євросоюзу не можуть домовитися про узгодження механізму призупинення дії безвізового режиму, без якого блокується скасування віз для України.
Йдеться про так званий процес "тріалог", на якому інститути Євросоюзу повинні прийняти спільне бачення нового механізму. Лише після того пропозицію буде передано на схвалення Європарламентом і Радою ЄС.
Як відомо, перший тур президентських виборів у Франції відбудеться 23 квітня, другий - 7 травня. Таким чином, фактичного скасування віз для України можна очікувати не раніше літа 2017 року, оскільки після рішення йде формальна процедура підписання і 21-денний період очікування.
Як повідомляв ONLINE.UA, 24 листопада українці згадали обіцянку президента Петра Порошенка, що цього числа документи про надання Україні безвізового режиму будуть підписані і ратифіковані Європарламентом, і це викликало жарти в мережі.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?