Ще в одній країні ЄС обіцяють спростити працевлаштування українцям
Категорія
Світ
Дата публікації

Ще в одній країні ЄС обіцяють спростити працевлаштування українцям

Ще в одній країні ЄС обіцяють спростити працевлаштування українцям
Джерело:  Укрінформ

Чехія планує полегшити українцям процедуру оформлення документів для працевлаштування. Уряд Чехії розглядає можливість розширення квоти до 40 тисяч чоловік щорічно.

Про це повідомив міністр закордонних справ Чеської Республіки Томаш Петршичек, передає ONLINE.UA з посиланням на Укрінформ.

Глава чеського МЗС уточнив, що на сьогоднішній день в Чехії діє квота на працевлаштування українців за "Програмою Україна", в рамках якої щорічно 21 тисяча громадян України отримують роботу в країні. Цю квоту планується збільшити до 40 тисяч.

Сама "Програма Україна", за словами Петршичека, є унікальною, тому що вона дозволяє українцям подавати заявки на отримання виду на проживання в зв'язку з працевлаштуванням. Він підкреслив, що українці допомагають чехам будувати їх країну, тому на ринку праці існує високий попит на кваліфікованих працівників з України.

Петршичек уточнив, що на сьогоднішній день в Чехії працює понад 100 тисяч українців, а в чеських вищих навчальних закладах навчаються ще близько 3 тисяч українських студентів.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Німеччина вже з 2019 роки планує відкрити ринок праці для осіб з держав, які не є членами ЄС, включно з Україною.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?