Ще в одному місті України сталася бійка через червоні прапори: опубліковано відео
Категорія
Україна
Дата публікації

Ще в одному місті України сталася бійка через червоні прапори: опубліковано відео

Ще в одному місті України сталася бійка через червоні прапори: опубліковано відео
Джерело:  Злочинності.

У День перемоги, 9 травня

, між проукраїнськими активістами і людьми з червоними прапорами відбулися сутички в ще одному місті України - Миколаєві.


Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на

Преступности.Нет

.


Події відбувалися після закінчення урочистої частини святкування Дня перемоги на площі Соборній. Причиною зіткнень послужили червоні прапори без написів, з якими йшла колона переважно пенсіонерів.


Спочатку співробітники поліції попросили людей прибрати червоні прапори. Для цього правоохоронці кілька разів зупиняли колону. Однак комуністи і їхній лідер Володимир Матвєєв заявили поліції, що вони тепер уже прибрали комуністичні прапори на їх вимогу, а це - просто червона тканина, яка не заборонена законодавством України. В результаті колона кілька разів проривалася через кордон правоохоронців.


Проукраїнські активісти вишикувалися живим ланцюгом, намагаючись перегородити шлях колоні з червоними прапорами, і стали скандувати гасла "Фашизм не пройде", "Слава Україні". В результаті спалахнули спочатку кілька словесних перепалок, а після - відбулися зіткнення: активісти громадянського корпусу "Азов" стали вихоплювати у учасників колони червоні прапори і ламати флагштоки. Поліція почала шикуватися між конфліктуючими сторонами, намагаючись роз'єднати їх по різні боки.




Нагадаємо,

в Києві на 9 травня сталися сутички поліції з українськими активістами і учасниками акції "Безсмертний полк"

.


Також повідомлялося, що

в Харкові на Меморіалі Слави вранці 9 травня, під час покладання квітів відбулися сутички між проукраїнськими активістами і людьми з георгіївськими стрічками

.






Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?