Що буде після реформи СБУ - у відомстві озвучили чіткий план
Категорія
Україна
Дата публікації

Що буде після реформи СБУ - у відомстві озвучили чіткий план

Що буде після реформи СБУ - у відомстві озвучили чіткий план
Джерело:  online.ua

Заступник керівника з питань реформування Служби безпеки України Сергій Пунь у статті для вітчизняних ЗМІ поділився своїм баченням майбутнього СБУ. Він звернув особливу увагу на те, що після реформи Служба безпеки України повинна зберегти дієві інструменти для протидії корупції, яка часто використовується як елемент гібридної війни проти нашої країни. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на пресслужбу відомства.

"Корупція – це, зокрема, одна із загроз національній безпеці та елемент гібридної війни проти України. Адже російські спецслужби (і не лише вони) цілком здатні використовувати корупційні інструменти у своїх цілях", – наголосив Сергій Пунь.

Окрім того, він нагадав, коли з боку Росії були зафіксовані активні спроби реалізувати проєкт "м’якої федералізації" у нашій країні. За словами представника СБУ, у межах цього проєкту планувалося підкуповувати депутатів місцевих рад для прийняття рішень про економічну автономію територій. Сергій Пунь пояснює, що протидія таким проявам має носити комплексний характер, а СБУ – застосовувати методи спецслужб.

"Така робота дуже глибока й тонка. І це, однозначно, парафія Служби безпеки. Бо на перший план виходить, власне, не стільки корупційне правопорушення, як розвідувально-підривна діяльність", - підкреслив Сергій Пунь.

На думку представника СБУ, розслідуванням корупційних злочинів, дійсно, повинні займатися антикорупційні органи, однак ті питання, що стосуються державної безпеки, слід залишити у компетенції відомства. Окрім того, повинна існувати конструктивна кооперація між СБУ та антикорупційними органами.

Варто нагадати про те, що проєкт закону "Про Службу безпеки України" поданий главою держави Володимиром Зеленським до Верховної Ради 10 березня. Варто звернути увагу на те, що він містить системні нововведення, які дозволять українській спецслужбі перейти на якісно інший рівень у своїй діяльності. У травні парламент розглянува проєкт закону і направив на повторне перше читання у комітетах. Що важливо розуміти, наразі робота над текстом проєкту триває на базі профільного комітету ВР із залученням експертних представників міжнародних партнерів та громадського сектору.

Як повідомляв ONLINE.UA, нещодавно СБУ розказала про те, що постійно документує інформаційну агресію  в окупованих Донецьку та Луганську, де усі засоби масової інформації, фейкові органи влади та бізнес контролюються ФСБ РФ.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?