Що буде з економікою України в наступні роки - Мінфін здивував новим прогнозом
Категорія
Економіка
Дата публікації

Що буде з економікою України в наступні роки - Мінфін здивував новим прогнозом

Що буде з економікою України в наступні роки - Мінфін здивував новим прогнозом
Джерело:  online.ua

Очільниця Мінфіну Оксана Маркарова назвала досяжною метою зростання ВВП України на 5-7% щорічно. З даною заявою вона виступила, представляючи проєкт бюджету в Верховній Раді, передає ONLINE.UA.

"Хочу звернути вашу увагу, що ми представляємо проєкт бюджету до першого читання до того як уряд представляє свою програму дій і до того, як ви її затвердите. Ми робимо це тому що норми Конституції і Бюджетного кодексу для нас є обов’язковими для виконання, тому що ми до 15 вересня зобов’язані надати вам цей документ і розпочати дискусію з парламентом", - заявила чиновниця.

Маркарова наголосила, що стратегічними цілями влади є максимальне прискорення економічного зростання.

"Бюджет, який ми сьогодні обговорюємо, базований на макроекономічному прогнозі, ухваленому ще в травні 2019 року і перегляд цього макропрогнозу ще у нас попереду. Тому тут бюджет базується на реальному зростанні ВВП в 3,3% і тих макроекономічних показниках, які затверджені попереднім Кабміном в травні місяці. Ми задекларували амбітну мету – зростання в 5-7% щорічно, це дуже амбітна мета і вона досяжна", - стверджує чиновниця.

Нагадаємо, що наступного року доходи державного  бюджету передбачені на рівні  1 трлн 79,5 млрд грн, а мінімальна зарплата – на рівні 4723 грн. При цьому витрати на національну безпеку й оборону плануються на рівні 245,8 млрд грн, що на 33,8 млрд грн більше, ніж у поточному році.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?