Що буде з "Мотор Січ": влада США неочікувано звернулася до України
Категорія
Світ
Дата публікації

Що буде з "Мотор Січ": влада США неочікувано звернулася до України

Що буде з "Мотор Січ": влада США неочікувано звернулася до України
Джерело:  online.ua

Тимчасово повірений у справах США в Україні Вільям Тейлор заявив, що Сполучені Штати сподіваються, що українська компанія "Мотор Січ" не буде продана Китаю. Про це він розповів під час спілкування із журналістами в Києві, передає ONLINE.UA.

"Зараз іде пошук інвесторів, і вже є кілька компаній, як американських, так і не американських, які зацікавлені. Там реальна зацікавленість, вже проводяться дью ділідженс, візити на завод. Вони перевіряють фінансову ситуацію", - сказав Тейлор.

Окрім того, дипломат наголосив, що продаж компанії ще не закритий, і "є непоганий шанс переглянути". Також Тейлор зауважив, що мотивом для перегляду може стати фінансовий стан очікуваної компанії-покупця з Китаю, оскільки надходили новини про проблеми пов’язаних з покупцем інших китайських компаній. Зацікавленість інших компаній у купівлі "Мотор Січі" дійсно є.

Варто зазначити, що 13 грудня президент АТ "Мотор Січ" В'ячеслав Богуслаєв підтвердив продаж акцій підприємства китайським компаніям. Нагадаємо, що китайські компанії Skyrizon Aircraft і Xinwei Technology Group купують понад 50% акцій компанії "Мотор Січ". Офіційний Вашингтон намагається завадити придбанню китайською компанією українського заводу "Мотор Січ", адже це в рази підвищить оборонні позиції Китаю.

Як повідомляв ONLINE.UA, нещодавно китайський уряд впровадив санкції у відношенні Сполучених Штатів. 

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?