Що буде з РФ після вступу Фінляндії до НАТО — відповідь Подоляка
Категорія
Україна
Дата публікації

Що буде з РФ після вступу Фінляндії до НАТО — відповідь Подоляка

Що буде з РФ після вступу Фінляндії до НАТО — відповідь Подоляка
Джерело:  online.ua

Сталося те, чого Росія боїться найбільше — Фінляндія вступила в Північноатлантичний альянс. Кордони НАТО розширилися і стали ще ближче до РФ. В Офісі президента переконані, що тепер на державу-агресора чекає повна демілітаризація та денуклеаризація.

Джерело: Михайло Подоляк

Які наслідки для РФ матиме вступ Фінляндії до НАТО

Радник голови Офісу президента Михайло Подоляк переконаний, що стрімкий вступ Фінляндії до НАТО повністю обнуляє Російську Федерацію як глобального політичного гравця.

Далі - обов'язкові демілітаризація, денуклеаризація, руйнація проросійського економічного та інформаційного лобі, самоізоляція та істеричне ведмеже ниття скривджених пропагандистів, — написав Подоляк.

За його словами, державу-агресора тепер чекає повна демілітаризація та денуклеаризація. Окрім цього буде зруйновано проросійське економічне та інформаційне лобі.

Як Росія відреагувала на вступ Фінляндії до НАТО

4 квітня 2023 року Фінляндія передала США документ про приєднання до НАТО та офіційно стала 31-членом альянсу. Влада Російської Федерації відреагувала на цю подію.

Прессекретар президента РФ Дмитро Пєсков зазначив, що вступ Фінляндії до альянсу — "черговий крок до ескалації ситуації".

Розширення НАТО — зазіхання на безпеку РФ. Уся ситуація докорінно відрізняється від проблеми з Україною. Фінляндія ніколи не була анти-Росією, — зазначив він.

Міністр оборони Сергій Шойгу, коментуючи появу 31-члена альянсу, заявив, що, "разом з посиленням антиросійського курсу НАТО, нарощуванням військової допомоги Україні та заходами щодо підвищення боєздатності та активізації діяльності біля кордонів Росії та Білорусії, це створює ризики суттєвого розширення конфлікту".

Однак на "спеціальній військовій операції" це все одно не позначиться.

Читайте також: 

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?