Що буде з цінами на пальне в Україні - прогноз експерта
Категорія
Економіка
Дата публікації

Що буде з цінами на пальне в Україні - прогноз експерта

Що буде з цінами на пальне в Україні - прогноз експерта
Джерело:  online.ua

Президент Центру глобалістики "Стратегія ХХІ" Михайло Гончар оцінив можливі наслідки для України після того, як Білорусь з 23 квітня призупинила експорт до України бензину і дизпалива через неякісну нафту з Росії. Він також пояснив, як ця подія вплине на українських водіїв і ціни на бензин, передає ONLINE.UA з посиланням на "24 Канал".

За словами експерта, наразі спостерігається зростання ціни на паливо, на тлі підвищення ціни на нафту. Схожа ситуація в країні відбувалася минулого року, коли ціна на нафту зросла майже до 80 доларів за барель. Гончар пояснив, що ціна на пальне в Україні падає через якийсь час після зниження цін на нафту.

"Ми маємо можливість робити альтернативні постачання нафти і нафтопродуктів, хоча, безперечно, це буде дорожче. Зростання цін матиме місце, але воно не буде аж таке карколомне", – заявив Михайло Гончар.

Окрім того, експерт відзначив міцну позицію гривні на сьогодні та додав, що у разі, якщо стабільність гривні спостерігатиметься і надалі, то ціна на бензин може зрости на кілька гривень, але не більше.

"Якщо відбудуться якісь дії із валютним курсом на тлі всіх цих розборок із "Приватбанком", якщо відбудеться падіння гривні до долара, то зростання цін буде більш серйозним", – додав Гончар.

Як повідомляв ONLINE.UA, з 23 квітня  Білорусь призупинила експорт до України  бензину і дизпалива через неякісну нафту з Росії. Варто зазначити, що також вимушено був припинений експорт цього пального і до Польщі, і до країн Балтії.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?