Що буде з українською економікою в 2019 році - НБУ озвучив невтішний прогноз
Категорія
Економіка
Дата публікації

Що буде з українською економікою в 2019 році - НБУ озвучив невтішний прогноз

Що буде з українською економікою в 2019 році - НБУ озвучив невтішний прогноз
Джерело:  online.ua

В Національному банку України прогнозують, що у 2019 році зростання реального внутрішнього валового продукту України уповільниться до 2,5% у порівнянні з минулим роком, передає ONLINE.UA з посиланням на прес-службу регулятора.

В НБУ зазначають, що протягом минулого року українська економіка зросла максимально за 7 років – на 3,3%, однак за даними представників банку, зростання реального ВВП уповільниться до 2,5%.

"Це пов’язано з жорсткою монетарною політикою, необхідною для зниження інфляції до цілі, та стриманою фіскальною політикою, зумовленою погашенням значних обсягів держборгу цього року", - сказано в повідомленні.

Окрім того, очікується зниження врожаю зернових після рекорду сільського господарства у 2018 році.

"Додатковим фактором буде поступове уповільнення глобальної економіки та обсягів світової торгівлі, зокрема, через вплив протекціоністських заходів у світі", – повідомляє регулятор.

Також зазначається, що головним рушієм економічного зростання залишиться приватне споживання завдяки подальшому збільшенню реальних доходів населення – зарплат, пенсій, а також грошових переказів із-за кордону.

Як повідомляв ONLINE.UA, в НБУ прогнозують, що розвиток економіки в 2019 році різко сповільниться до 2,5%, зокрема, через жорстку монетарну та фіскальну політику.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?