Що буде зі світовою економікою - МВФ шокував новим прогнозом
Категорія
Економіка
Дата публікації

Що буде зі світовою економікою - МВФ шокував новим прогнозом

Що буде зі світовою економікою - МВФ шокував новим прогнозом
Джерело:  online.ua

Міжнародний валютний фонд продовжує уважно слідкувати за світовими економіками на тлі загострення пандемії коронавірусу у багатьох країнах. Останні події змусили Фонд оновити свій нещодавній прогноз - тепер в МВФ стверджують, що падіння світової економіки у 2020 року сягне 4,9%, а не 3%, як прогнозувалося раніше. За словами іноземних аналітиків, у першій половині року пандемія коронавірусу мала більш негативний вплив на економічну активність, ніж про це попереджав Фонд. Свіжі дані оприлюднені у червневому огляді світової економіки (World Economic Outlook Update) від МВФ, передає ONLINE.UA.

Окрім того, зазначається, що відновлення економіки буде більш поступовим, ніж прогнозувалось раніше. Наразі ріст світової економіки у 2021 році прогнозують на рівні 5,4% (проти 5,8%).

"Як і в квітневих пронозах, існує великий рівень невизначеності щодо прогнозу. Економіка країн з ринком, що формується і країн, що розвиваються в 2020 році впаде на 3% (раніше очікувалося зниження на 1%), а в 2021 році зросте на 5,9% (попередній прогноз - зростання на 6,6%)", - мовиться в огляді.

Також наголошується, що падіння ВВП Штатів у поточному році становитиме 8%, а відновлення у 2021 - 4,5%, у ФРН - 7,8% падіння у 2020 та 5,4% відновлення у 2021. За попередніми даними, найбільше падіння, як і раніше, очікується в Італії і в Іспанії - на 12,8%, зростання в цих країнах в наступному році прогнозують на рівні 6%. У Франції зниження, за прогнозами, становитиме 12,5%, зростання в наступному році - на 7,3%. ВВП Великої Британії впаде в 2020 році, на думку МВФ, на 10,2%, хоча раніше МВФ очікував зниження на 6,5%, а в 2021 році зросте на 6,3%.

Як повідомляв раніше ONLINE.UA, перша заступниця очільника Національного банку Катерина Рожкова під час звіту про фінансову стабільність поділилася з українськими громадянами чудовою звісткою щодо кредитів в нашій країні.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?