Що найбільше захищає людей від коронавірусу — вчені здивували відповіддю
Категорія
Наука та медицина
Дата публікації

Що найбільше захищає людей від коронавірусу — вчені здивували відповіддю

Що найбільше захищає людей від коронавірусу — вчені здивували відповіддю
Джерело:  online.ua

Іноземні вчені дійшли неочікуваного висновку: за їхніми словами, природній імунітет до коронавірусу трапляється два рази частіше, ніж вважали раніше фахівці. Згдіно з результатами дослідження Public Health England, мільйони людей мають захисні Т-клітини від перенесених аналогічних вірусів простуди. Варто звернути увагу на те, що Т-клітини потрібні для того, аби вбивати ті клітини людини, які вже інфіковані коронавірусом, щоби вони не змогли заразити здорові. Як стверджують науковці, антитіла та інші частини імунної системи не можуть проникнути до вірусу, коли він вже інфікував організм. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на видання The Telegraph.

Не можна не згадати про те, що дослідження, яке проводили в червні серед 2847 британських медиків, поліції і пожежників, показало, що 25% з них мали високий рівень Т-клітин, які розпізнають COVID-19. Цілком можливо, що після 2 хвилі інфікування коронавірусом дані про імунітет зміняться. Як стверджують експерти відділу біостатистики Кембриджського університету, 7,37 мільйонів людей вже заразилися коронавірусом і відповідно матимуть імунітет.

Однак нове дослідження Public Health England припускає, що пропорція людей з імунітетом може бути насправді вищою і дорівнювати 14 мільйонам людей або й більше.

"Досі більшість дослідників звертали більшу увагу на антитіла, які нейтралізують вірус до того, як він потрапляє в клітини організму. Порівняно з цим, Т-клітини проникають саме в ті клітини, які вже інфіковані вірусом і вбивають їх. Важливо, що дослідники виявили, що жодна людина з високим рівнем Т-клітинне заразилася COVID-19 протягом наступних 4 місяців, що дозволяє зробити висновки, що працює саме ця частина імунної системи і вона є ефективним захисним фактором", — йдеться в повідомленні.

За словами вчених, лише половина із тих, у кого був високий показник Т-клітин, мали також які-небудь ідентифіковані антитіла проти COVID-19. Саме тому науковці переконані, що один вид імунітету може існувати без іншого.

Як повідомляв ONLINE.UA, вчені поділилися новими унікальними даними про коронавірус.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?