Що насправді гальмує контрнаступ ЗСУ — пояснення глави ЗС Британії
Категорія
Політика
Дата публікації

Що насправді гальмує контрнаступ ЗСУ — пояснення глави ЗС Британії

Що насправді гальмує контрнаступ ЗСУ — пояснення глави ЗС Британії
Джерело:  online.ua

Згідно з даними командувача Збройних сил Великої Британії Тоні Радакіна, армія Російської Федерації втратила в Україні майже половину своєї боєздатності, зокрема втрати танків склали близько 2,5 тис. одиниць. Окрім того, він пояснив, які фактори уповільнюють контрнаступ ЗСУ.

Джерело:  Financial Times

Що важливо знати про втрати армії РФ в Україні

Росія втратила майже половину боєздатності своєї армії. Торік вона випустила 10 млн артилерійських снарядів, але в кращому випадку може виробляти 1 млн снарядів на рік. Вона втратила 2,5 тис. танків, а в кращому випадку може виробляти 200 нових танків на рік, - розповідає Тоні Радакін.

Він також звертає увагу на те, що саме висока щільність російських мінних полів, відсутність повітряного прикриття у Збройних сил України та не повною мірою надане військове обладнання, про яке просила команда Володимира Зеленського, ускладнили контрнаступальну кампанію.

За словами Тоні Радакін, було несправедливо прив’язувати контрнаступ ЗСУ до конкретних термінів, адже потрібно пам'ятати, що він є комплексом заходів.

Що відбувається на фронті 4-5 липня

Протягом минулої та поточної діб армія РФ концентрує основні зусилля на Лиманському, Бахмутському, Авдіївському та Мар’їнському напрямках, тривають важкі бої. Також зафіксовано 40 бойових зіткнень з ворогом.

Авіація сил оборони за минулу добу завдала 13 ударів по районах зосередження особового складу противника, 3 – по зенітно-ракетних комплексам та 1 – по пункту управління ворога. Крім того, нашими захисниками було знищено 5 розвідувальних БпЛА оперативно-тактичного рівня.

Окрім того, повідомляється, що підрозділи ракетних військ і артилерії 5 липня уразили район зосередження живої сили, озброєння та військової техніки противника, 4 склади боєприпасів, 18 артилерійських засобів на вогневих позиціях, 3 засоби протиповітряної оборони та 2 станції радіоелектронної боротьби противника.

Читайте також: 

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?