Що потрібно ЗСУ для швидкого звільнення окупованих територій — пояснення Маляр
Категорія
Україна
Дата публікації

Що потрібно ЗСУ для швидкого звільнення окупованих територій — пояснення Маляр

Що потрібно ЗСУ для швидкого звільнення окупованих територій — пояснення Маляр
Джерело:  online.ua

За словами заступниці глави Міноборони Ганни Маляр, українські військові готові та спроможні дуже швидко звільнити окуповані злочинною армією РФ території, однак для цього необхідно досягти парітету із окупантами за кількістю зброї. 

Джерело: "Радіо Свобода"

ЗСУ мають шанс швидко звільнити окуповані Росією території 

Дух української армії не слабне, він такий же сильний, як і на початку війни. І при наявності паритетної, рівної з росіянами кількості зброї, хоча б рівної, нам би вдалося дуже швидко звільнити наші території, - пояснює Маляр.

Заступниця глави Міноборони підкреслила, що наразі армія РФ має набагато більше озброєнь, ніж українські військові, що значно уповільнює темпи проведення контрнаступу.

У нас немає можливості відповідати росіянам паритетно такою ж кількістю обстрілів, як це роблять вони. У нас не вистачає ще ресурсів для того, щоб використовувати далекобійну зброю, щоб повністю звільнити територію у радіусі наших тимчасово окупованих територій і, на жаль, ми щодня потерпаємо від ракетних атак на цивільну та військову інфраструктуру. І ми не можемо на сьогодні на повну закрити небо, - зазначає Маляр.

Що потрібно Україні для посилення контрнаступу 

Вона наголосила, що Україна потребує посилення протиповітряної оборони, а також далекобійних ракет і авіації.

Окремо вона звернула увагу на необхідність у боєприпасах, які витрачаються щодня і в яких Росія має велику перевагу.

Для того, щоб було зрозуміла різниця в боєприпасах: приміром, східний фронт, … там росіяни в день вистрілюють снарядів іноді у 8, у 10 разів більше, ніж у нас є можливість зробити те ж у відповідь. Що це за цифри? Минулого тижня, наприклад, було 8 тис обстрілів з російського боку. У боєприпасах це 380 тис снарядів, - підкреслила Маляр.

Читайте також: 

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?