Що Путін готує для Європи - політологи зробили невтішний прогноз
Категорія
Політика
Дата публікації

Що Путін готує для Європи - політологи зробили невтішний прогноз

Що Путін готує для Європи - політологи зробили невтішний прогноз
Джерело:  online.ua

Американські політологи Рафаель Коен та Ендрю Радін вважають, що Росія прагне будь-якою ціною розширити свій вплив та підірвати владу на європейському континенті. Для цього Кремль використовує широкий спектр методів – політичних, економічних, дипломатичних, розвідувальних та військових, передає ONLINE.UA з посиланням на Warontherocks.

За словами експертів, тактика Путіна передбачає використання різних наборів інструментів в залежності від місцевих умов. З іншого боку, в більшості країн Європи результати цих дій не можна назвати успішними. Потенційна сфера впливу Москви охоплює континент Європи від Швеції до Італії і від Іспанії до Молдови.

"Москва може звернутися до населення російських та радянських мігрантів і їхніх дітей в Естонії та Латвії. Кремль може також загострити етнічний конфлікт на Балканах, навчаючи воєнізовані формування в Боснії. У разі потреби Росії вдасться також посіяти розбрат серед угорської меншини в Румунії", - сказано в повідомленні.

Експерти також підкреслили, що найбільше вплив Кремля відчутний на пострадянському просторі. Особливо Росія прагне втрутитись у ті країни, що розташовані за межами Європейського Союзу, а також в державах Центральної Азії.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що відомий політик назвав головну ціль Путіна. 

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?