Що робити при появі симптомів коронавіруса - українцям дали важливі рекомендації
Категорія
Україна
Дата публікації

Що робити при появі симптомів коронавіруса - українцям дали важливі рекомендації

Що робити при появі симптомів коронавіруса - українцям дали важливі рекомендації
Джерело:  online.ua

У неділю, 6 вересня, Міністерство охорони здоров'я України оновило рекомендації і пояснило українцям, що робити при появі симптомів коронавіруса. У відомстві опублікували новий алгоритм, в якому покроково розписали механізм надання допомоги пацієнтам з підозрою на COVID-19. В першу чергу, при появі симптомів пацієнт повинен звернутися до сімейного лікаря за телефоном, вказаним у декларації. Якщо ж немає можливості звернутися до сімейного лікаря або не підписана декларація з ним, то можна зателефонувати на обласну гарячу лінію з питань коронавіруса. Як і де здати тест на коронавірус, хто приймає рішення про лікування хворого з COVID-19 і в якому випадку потрібно викликати швидку допомогу - на всі ці питання МОЗ дав відповіді в ілюстрації, опублікованій на сайті відомства, передає ONLINE.UA.

Що робити, якщо з'явилися симптоми коронавіруса - рекомендації МОЗ:

  • При появі симптомів (підвищена температура, утруднене дихання і ін.) людина повинна подзвонити своєму сімейному лікарю.

  • У разі, коли температура підвищена до 38 градусів і вище, і її не вдається збити жарознижувальними довше ніж на півтори години, потрібно викликати швидку.

  • Сімейний лікар повинен проконсультувати пацієнта по телефону і вирішити, чи потрібно йому стаціонарне лікування. При необхідності лікар приїде до хворого.

  • Мобільна бригада візьме у пацієнта зразки і відправить їх у лабораторію, де зроблять тест на COVID-19 - раніше людина з підозрою на вірус повинна була самостійно звернутися в лабораторію для проведення тесту.

  • При підтвердженні коронавіруса МОЗ рекомендує лікувати хворого в амбулаторно-поліклінічних умовах з активним наглядом лікаря за хворим.

  • З моменту звернення до сімейного лікаря пацієнту потрібно самоізолюватись до встановлення діагнозу.

Важливо нагадати, що найпоширенішими симптомами коронавіруса вважаються: лихоманка, сухий кашель і утруднене дихання - вони зустрічаються у 88%, 67% і 18% хворих відповідно. При цьому специфічними симптомами коронавіруса медики називають втрату смаку і запаху. Їх поява майже відразу вказує на COVID-19, оскільки ці симптоми не характерні для інших інфекційних хвороб.

Нагадаємо, у неділю, 6 вересня, в Україні зафіксували 2107 нових випадків зараження коронавірусом. Загальна кількість хворих COVID-19 налічує вже 135894 осіб, з них 2846 українців померли через ускладнення, спровокованих коронавірусною хворобою. Вже 62227 українців змогли перемогти коронавірус — повторне лабораторне дослідження не виявило COVID-19 в їх організмі. 70821 українців продовжують хворіти.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, куди дзвонити при появі симптомів коронавіруса- в списку є телефони всіх гарячих ліній з питань коронавіруса в областях України.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?