Що спільного та відмінного у Гітлера й путіна — Свідомі про несвідоме
Категорія
Україна
Дата публікації

Що спільного та відмінного у Гітлера й путіна — Свідомі про несвідоме

Що спільного та відмінного у Гітлера й путіна — Свідомі про несвідоме
Джерело:  online.ua

Що об'єднує путіна та Гітлера та чи спіткає російського диктатора доля німецького фюрера обговорили у новому випуску циклу етерів «Свідомі про несвідоме» на ютуб-каналі online.ua доктор психології Василь Мосійчук, академік Української академії наук Віталій Луньов та професор нейропсихології Богдан Ткач.

Джерело:  «Свідомі про несвідоме»

За словами Богдана Ткача, якщо подивитися на німецького фюрера Адольфа Гітлера та очільника кремля володимира путіна з точки зору нейропсихології і проаналізувати їхні біографії, то можна зрозуміти, що ці люди мають вкрай мало спільного.

Що спільного та відмінного у Гітлера й путіна

Професор нейропсихології нагадує, що у Гітлера все-таки були елементи творчості, одержимості ідеологією, оскільки він її створював.

Гітлер мав задатки об'єднувати навколо себе велику кількість людей. Якби Гітлер не почав Другу світову війну, то це був би один з найвеличніших правителів Німеччини. Якщо подивитися на путіна, то там немає харизми, яка притягує великі маси людей. Це робиться страхом. Це абсолютно різні підходи, — зазначає Богдан Ткач.

Професор нейропсихології звертає увагу на те, що спільним моментом залишається також історія, адже на початку Другої світової війни Радянська Росія і Німеччина були союзниками. Вони разом починали цю війну, а закінчили її противниками.

Якщо дивитися на Гітлера та путіна, то спільним є те, що у них обох відсутня совість, співчуття, мораль. Окрім того, культ власної величі гіперболізований, що в одного, що в другого. У фюрера був культ своєї нації. А у путіна — культ певного соціального класу росії, який підноситься вище над іншими, — наголошує Богдан Ткач.

На переконання професора нейропсихології, сучасна росія — це неофашизм у чистому вигляді, адже якщо порівняти методологію, принципи роботи з населенням, пропаганду, вони майже ідентичні.

Доктор психології Василь Мосійчук, коментуючи пояснення свого колеги, нагадав, що Гітлер був байдужим до багатств, а от путінська ідеологія побудована на бідності держави й на його власному збагаченні.

Чи спіткає путіна доля Гітлера

Богдан Ткач та Василь Мосійчук озвучили спільний прогноз, що путін не зможе виграти у війні проти України та буде змушений визнати капітуляцію росії.

І в путіна, і в Гітлера — однакова доля диктаторів. Тут без варіантів. Завжди диктат скидається. І завжди робиться жорстока розправа з тим –ізмом чи з –янством, що б це не було. Тому це є велика деструкція для людства. Однак тут варто уточнити, що у них немає емпатії, милості, співчуття до чужих. До своїх є. Це називається інкапсульована психопатія. Тобто це нормальні люди. Але вони є психопатами по відношенню до нас, до українців і до іншого світу. Вони ж не тільки до нас так зневажливо ставляться, — підкреслює професор Ткач.

Професор нейропсихології нагадує, що українцям пощастило жити у місці, де зародилися європейські мови, ця філософія. В центрі самого вогнища, де розвивалося людство.

І всі хочуть володіти сакральним місцем. І Гітлер хотів. І чим це закінчилося? І путін хоче. Побачимо, чим це закінчиться. Така сутність цивілізаційна, що у диктаторів ідентичні фінали, — підсумовує Богдан Ткач.

Учасники цього випуску «Свідомі про несвідоме»:

  • Василь Мосійчук, доктор психології, автор наукових робіт, поет

  • Віталій Луньов, клінічний професор психології та клінічного нейропсихоаналізу, член Американської психологічної асоціації, академік Української академії наук

  • Богдан Ткач, клінічний професор нейропсихології, доктор психологічних наук з медичної психології, старший дослідник та лікар

Читайте також: Мобілізація розвінчує ідею справедливості в росії — академік Української академії наук Віталій Луньов

«Свідомі про несвідоме» — це цикл психологічних етерів за участі провідних спеціалістів з різних областей, від психології до міжнародної економіки. Учасники етерів беруть до обговорення актуальні проблеми, з якими стикаються українці під час війни.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?