Що стало однією з причин постійних поразок армії РФ — дані Пентагона
Категорія
Політика
Дата публікації

Що стало однією з причин постійних поразок армії РФ — дані Пентагона

Що стало однією з причин постійних поразок армії РФ — дані Пентагона
Джерело:  online.ua

Як вдалося дізнатися журналістам, військове керівництво РФ з початку повномасштабного вторгнення кинуло на фронт спецпризначенців у складі піхоти, й ті зазнали шалених втрат. Це стало однією з причин постійних поразок російської армії на полі бою в Україні.

Джерело:  The Washington Post  із посиланням на оприлюднені секретні документи Пентагона

Що завадило РФ проводити успішні таємні операції

Міноборони США у своїх документах звертає увагу на те, що російські командири надмірно покладаються саме на спецпризначенців, які брали участь у війні у складі піхотних формувань.

Редакція видання нагадує про те, що зазвичай таким бійцям доручають таємні місії з високим ступенем ризику. Зокрема йдеться про наказ захопити українського лідера Володимира Зеленського.

Однак на початку повномасштабного вторгнення російські командири, які хотіли "спіймати момент", віддали наказ елітним військовим вступити в прямий бій, як йдеться в оцінці американської розвідки. Виснаження російських спецпідрозділів змінило динаміку війну з самого початку, обмеживши можливість Кремля виконувати таємні операції.

Втрата Росією великої кількості спецпризначенців вплинула на хід війни

На переконання американських розвідників, шалені втрати, яких зазнали ці підрозділи, зроблять їх менш ефективними не лише на українському фронті, а й в інших куточках світу, де є російські сили.

Виснажені російські спецпризначенці 22-ї окремої бригади після повернення з України (фото - washingtonpost.com)

Окрім того, наголошується, що якість таких підрозділів стрімко погіршується на тлі браку досвіду.

Журналісти звертають увагу на те, що спецпризначенці потребують щонайменше чотирьох років спеціалізованої підготовки. А це означає, що Кремлю можуть знадобитися десятиліття, щоб відновити ці підрозділи.

У документах не сказано, скільки спецназівців було вбито або поранено в Україні, однак в них, посилаючись на перехоплення розвідки, стверджується, що тільки один підрозділ – 346-й – "втратив майже всю бригаду, залишивши в строю лише 125 військовослужбовців з 900 розгорнутого складу".

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?